POLICIJSKI VIKEND – Potukli se u svatovima u Rešetarima

918 0

15. listopada 2012. – Sinoć, oko 2,50 sati, u Rešetarima, tijekom

svadbene svečanosti, tri muškarca u dobi od 21, 25 i 28 godina su remetili javni red. Bez posebnog povoda, 28-godišnjak je nogom udario 31-godišnjaka, te se u sukob uključila i druga dvojica, dok su ostali uzvanici u svatovima spriječili daljnji sukob. Pritom nije bilo težeg ozljeđivanja osoba. Protiv trojice počinitelja prekršaja policija dostavlja optužne prijedloge.

 

Tijekom vikenda, na području policijske uprave, evidentirano je 19 kaznenih djela, od kojih je najveći broj (15) kaznenih djela imovinskog karaktera. U području prometa, dogodilo se 12 prometnih nesreća, od kojih dvije (2) s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama četiri (4) osobe su lakše ozlijeđene. Evidentirano je sedam (7) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, četiri (4) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, a u vezi kršenja odredbi Obiteljskog zakona, policija je izvan obiteljskog doma iza 23 sata, zatekla tri (3) osobe mlađe od 16 godina.

 

UHVAĆEN KAKO PROVALJUJE U KIOSK – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, u petak su dovršili kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom iz Zagreba, zbog sumnje u imovinska kaznena djela. Naime, u četvrtak, oko 5.45 sati, zatekli su ga na mjestu počinjenja kaznenog djela teške krađe provaljivanjem u kiosk u Štamparevoj ulici u Slavonskom Brodu. Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila, da je 38-godišnjak 10./11. listopada u poslijepodnevnim i noćnim satima, provalio u devet (9) objekata (poduzeća/tvrtke, autoškolu, turističku agenciju, prostorije udruge osoba sa invaliditetom, stanice za otkup plemenitih metala i dr.) na području Slavonskog Broda (u Pilarevoj, Štamparevoj, Štrosmajerovoj, Mesićevoj, Jagićevoj ulici i naselju A. Hebrang). Nasilno je provaljivao ulazna vrata prostorija, ulazio u unutrašnjost i otuđio novac, zlato, bankovne kartice, prijenosno računalo i drugo, a u nekoliko slučajeva nije otuđio ništa, odnosno nije uspio u provali. Pritom je oštetio vlasnike za nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija je sve otuđene predmete pronašla, te će biti vraćeni vlasnicima, a u suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 38-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu.

 

POKRAO STARICU – Zbog sumnje u kazneno djelo krađe iz obiteljske kuće u Slavonskom Brodu, u Radićevoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su kriminalistički istražili 27-godišnjaka. Pritom su utvrdili, da je 27-godišnjak 5. listopada, iskoristio nepažnju 79-godišnje vlasnice, pa je iz otvorene kuće otuđio veći novčani iznos. Policija je kod njega pronašla manji dio otuđenog novca i vratila vlasnici, te protiv njega dostavlja kaznenu prijavu.

 

Policija je sinoć zaprimila dojavu, da su oko 21.35 sati, na benzinskoj postaji na Koloniji u Slavonskom Brodu, dvije maskirane muške osobe počinile razbojništvo, koje su uz prijetnju oružjem od 25-godišnje zaposlenice oduzele nekoliko tisuća kuna. Pritom nije bilo ozljeđivanja osoba. Oba počinitelja su mršavije tjelesne građe, visine oko 160, 170 centimetara, a bili su odjeveni u plave traperice i crne jakne. Policija traga za počiniteljima.

 

MALOLJETNICI U NOĆNOM ŽIVOTU – Oko 23.45 sati, policija je u Novoj Gradiški, u Ulici P. Preradovića, zatekla dvije 14-godišnjakinje i 15-godišnjaka, bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje, koje je iz sigurnosnih razloga dovela u službene prostorije do dolaska roditelja. Policijski službenici su roditelje upozorili na kršenje odredbi Obiteljskog zakona, a Centru za socijalnu skrb će dostaviti izviješće.


PIJAN ZA VOLANOM – Oko 3 sata, sinoć, u Kosovcu, policijski službenici Policijske postaje Okučani su prilikom nadzora prometa, utvrdili da 31-godišnjak sa područja Novske, upravlja osobnim automobilom Opel pod utjecajem alkohola. Policijski službenici su alkotestom u vozačevu organizmu očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 1,22 promila, te su ga isključili iz prometa i zadržali u policiji do otriježnjenja, te protiv njega podnose optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

 

UMRO STARAC KOJI JE STRADAO U PROMETNOJ NESREĆI – Jučer, 14. listopada, policija je iz bolnice, obaviještena da je 87-godišnjak, koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći (u Ravnu, 1. listopada), preminuo jučer u 4.50 sati na Odjelu traumatologije.

Related Post