POLICIJSKI VIKEND – Traži se razbojnik koji je opljačkao kladionicu

497 0

20. veljače 2012. – Prošli vikend je na području policijske uprave

evidentirano ukupno 22 kaznena djela, od čega je 17 kaznenih djela protiv imovine, tri kaznena djela protiv pravosuđa, jedno kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina i jedno kazneno djelo protiv okoliša. Dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Bilježi se 10 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i tri iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Dogodio se jedan požar na vozilu s materijalnom štetom u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

 

 

 

Razbojništvo

 

U petak oko 19.55 u Slavonskom Brodu počinjeno je kazneno djelo razbojništva u sportskoj kladionici. Nepoznata muška osoba je uz prijetnju oružjem od zaposlenica zatražila novac koje su mu dale iznos od nekoliko tisuća kuna. Pritom nije bilo ozlijeđenih. Počinitelj je visine oko 170 centimetara, mršaviji. Preko glave je imao žensku čarapu, odjeven u plave rifle, tamnu jaknu i bijele patike. Policija nastavlja rad u cilju pronalaska nepoznate muške osobe i podnošenju pismena.

 

Pritvoren pijani vozač

 

U subotu oko 2,25 sati na raskrižju državne ceste D-53 i županijske ceste 4209 u Slavonskom Brodu dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Prometna nesreća se dogodila jer je 25-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Passat, zbog neprilagođene brzine na raskrižju izgubio nadzor nad upravljačem vozila, nakon čega je u zanošenju prešao na suprotnu prometnu traku, udarivši prednjim dijelom vozila u zaustavljeni osobni automobil Daihatsu Terios kojim je upravljala 41-godišnjakinja. Nakon prometne nesreće 25-godišnjak je nastavio vožnju, zaustavivši se u blizini u Opatijskoj ulici gdje je ostavio vozilo, vrativši se pješice na mjesto prometne nesreće. U ovoj prometnoj nesreći 41-godišnja vozačica je lakše ozlijeđena, a liječnička pomoć joj je ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu. Nad 25-godišnjakom je izvršeno alko-testiranje kojim je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,72 promila. Pritom je 25-godišnjak narušavao javni red i mir. Policija ga je zadržala u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega slijedi prekršajni nalog, odnosno optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa ne cestama i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Related Post