POLICIJSKO IZVJEŠĆE – 30 dana pritvora za mlade lopove

930 0

3. veljače 2012. – Na području Policijske uprave

Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je ukupno pet kaznenih djela od kojih su svih pet kaznenih djela u strukturi općeg kriminaliteta od kojih su četiri imovinska kaznena djela i to četiri kaznena djela teške krađe.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata nije se dogodila niti jedna prometna nesreća.

 

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirana su tri prekršaja i to dva prekršaja iz Zakona o strancima i jedan prekršaj iz Carinskog zakona.

 

Pokrali ugostiteljski objekt

 

Jučer od ponoći do 4 sata ujutro u Slavonskom Brodu u ulici Eugena Kumičića nepoznati počinitelji su provalili u jedan ugostiteljski objekt i iz njega otuđili dva aparata za igru, jedan TV-plazmu, jednu konzolu za igre tkz. „Play-station“ i jednu metalnu kasu sa pologom novca u iznosu oko 5000 kuna, a potom provalili u tri aparata za igre iz kojih su odnijeli oko 2000 kuna. Ukupna materijalna šteta oko 27 000 kuna. Policija je na mjestu događaja obavila očevid, te započela kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela „Teška krađa“ (provaljivanjem). Oko 9 sati zbog sumnje u počinjenje ovog kaznenog djela uhićena su dvojica muškaraca iz Slavonskog Broda u dobi od 27 i 33 godine nad kojima se provelo kriminalističko istraživanje. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su oni počinili ovo kazneno djelo, a predmeti otuđeni kaznenim djelom su vraćeni vlasniku.

 

Opet krali

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 17 i 18-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teške krađe“ (provaljivanjem) utvrđena je osnovana sumnja da su oni 28./29. siječnja ove godine u gradu Slavonskom Brodu nasilno ušli (provalili) u tri trgovačke radnje u krugu gradske tržnice i jedan vjerski objekt. Iz tih prostora otuđili su novčane iznose od nekoliko tisuća kuna i iz jedne trgovine nekoliko desetaka kutija cigareta. Protiv njih podnijete su kaznene prijave za kaznena djela „Teške krađe“, a rješenjem istražnog suca za mladež u Slavonskom Brodu određen im je i istražni zatvor od 30 dana zbog čega su smješteni u Istražni centar u Požegi (oba mladića su i počinitelji iz nedavno riješene serije teških krađa na području grada Slavonskog Broda).

 

Uhićen pijani vozač s 2,25 promila

 

Policija je jučer oko 21,30 sati u mjestu Gundinci izmjerila 2,25 promila alkohola kod vozača teretnog automobila marke „Mercedes Sprinter“, SB-registracija. Vozač je s područja općine Velika Kopanica i zbog alkoholiziranog stanja isključen je iz prometa, te mu je određen smještaj u posebnoj prostoriji policije do otriježnjenja odnosno prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega policija podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

Related Post