POLICIJSKO IZVJEŠĆE – MAKEDONAC AUDIJEM 242 KM/H

986 0

7. ožujak 2012. – Prometni policajci su jučer oko 10.50,

nadzirući promet na autocesti A-3, kod Okučana evidentirali prekršaj prekoračenja brzine. Utvrdili su da 46-godišnji državljanin Makedonije upravlja osobnim automobilom Audi, makedonskih nacionalnih oznaka i broja, krećući se brzinom od 242 kilometra na sat. Na toj dionici brzina je ograničena na 130 kilometara na sat. Protiv 46-godišnjaka je donesen prekršajni nalog kojim je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od pet tisuća kuna, a izrečena mu je zaštitna mjera zabrane korištenja inozemnom vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske godinu dana.

 

Požari

 

Jučer je na području policijske uprave evidentirano 16 kaznenih djela, od čega protiv imovine (10), protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom (3), protiv slobode i prava čovjeka i građanina (1), protiv života i tijela (1) i protiv pravosuđa (1). U području prometa dogodile su se tri prometne nesreće od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom. Pritom je jedna osoba teško ozlijeđena, dok je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Od ostalih događaja zabilježena su tri požara bez štete u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

Pokrali suhomesnate proizvode

 

U vremenu od 2. do 6. ožujka na području Slavonskog Broda, Vrhovine i Selne, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz pušnice u vlasništvu 65-godišnjaka otuđio oko 65 kilograma raznih suhomesnatih proizvoda. Također je iz garaže i dvije vikendice u vlasništvu tri osobe, otuđio bakrene dijelove kazana, oštetivši na takav način vlasnike za nekoliko tisuća kuna. Policija nastavlja rad u cilju pronalaska počinitelja i podnošenja kaznenih prijava za kaznena djela teške krađe.

 

Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama

 

Oko 10,35 sati, jučer u Slavonskom Brodu, Sjeverna vezna cesta na raskrižju ceste D-53 i D-514 dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena i jedna lakše. Do prometne nesreće je došlo jer 74-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Mitsubishi, prilikom skretanja ulijevo nije propustio motocikl Honda s prednošću prolaska, koji je prednjim dijelom udario u bočni dio osobnog automobila i potom pao na kolnik zajedno sa vozačem i putnikom. Pritom je teško ozlijeđen 46-godišnji vozač motocikla, koji je nakon ukazane hitne liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Lakše je ozlijeđena i 45-godišnja putnica na motociklu. Policijski službenici su alko-testom nad 74-godišnjakom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu u iznosu od 1,34 promila, te su ga zadržali u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega slijedi kaznena prijava za kazneno djelo izazivanje prometne nesreće.

Related Post