POLITIČKE PORUKE S NOVOGRADIŠKOG PROSVJEDA

991 0

Mogu reći da je to jedna antihrvatska Vlada, jedna antipravednička Vlada. Što je ostalo partizana nalazi se u Zagrebu. Stat ćemo i njima na kraj – poručio je Modrić

 

NOVA GRADIŠKA, 28. prosinca 2013. – Obraćajući se prosvjednicima na Trgu kralja Tomislava okupljenim na poziv novogradiških braniteljskih udruga pukovnik Mato Modrić uputio je političke poruke Vladi RH i premijeru Zoranu Milanoviću. U ime braniteljskih udruga poručio im da će, ukoliko skinu ploču Opće bolnice Nova Gradiška, proći kao i u Vukovaru. Vladu je nazvao antihrvatskom i antipravedničkom i najavio kraj posljednjim partizanima.

 

-Zar ih nije sramota da ono što smo mi stvorili u Domovinskom ratu oni hoće pomesti jednim svojim papirom i dodvorit se jednoj europskoj komisiji. Gospodin Milanović kaže „samo ćemo skinuti ploču“. Neka on skine ploču sa svoje stranke pa neka je prebaci u Beograd i ide kod njih pa će vidjeti kako će mu biti. Kada se nekome uzme ime i prezime on više ne postoji. Dok je Nove Gradiške bit će ovdje i Opće bolnice, dok je hrvatskih branitelja bit će i bolnice. Međutim, tko je za ovo sve kriv. Krivi smo mi sami branitelji što smo pustili sve vlasti da rade kako hoće. Mijenjale su se vlasti i što su nam napravili?

 

Ove može biti sramota. Dvije bolnice na prvoj crti bojišnice oni hoće pripojiti nekim drugim bolnicama. Kažu, neće dirati vukovarsku bolnicu, pa neka je samo dirnu. Kažu da neće dirati ni kninsku bolnicu, a to je bila bolnica sv. Save kada su protiv nas ratovali. Zato se oni bore za nju. Ne bore se oni za nju što su se tamo naselili jadni ljudi iz drugih krajeva, već se bore za svoje. Mogu reći da je to jedna antihrvatska Vlada, jedna antipravednička Vlada. Što je ostalo partizana nalazi se u Zagrebu. Stat ćemo i njima na kraj. Vjerujte, ima nas još ovdje i mi se njih ne bojimo. Neka dođu ovdje i neka probaju skinuti ploču s bolnice i proći će isto kao i u Vukovaru. Isto će dobiti svoje. Neka manje novca daju za Puisće i druge udruge ili za policiju koja čuva ploče u Vukovaru. Bit će onda novaca i za naše bolnice – kazao je pukovnik Mato Modrić.

Related Post

NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO 2015.

Autor - 06/07/2015 0
Jubilarni 20. puta za redom tradicionalna i najveća novogradiška manifestacija ugostiti će poznate glazbenike na glavnom novogradiškom trgu. Ove godine…