VIJEĆNIČKA PITANJA I ODGOVORI

873 0

NOVA GRADIŠKA 20. rujan 2013. – Marijan Radić (SDP) upitao je na aktualnom satu što se poduzima kako bi se nastavili radovi na obnovi i rekonstrukciji dječjeg vrtića „Radost“.

 

-Borili smo se tri godine da dobijemo sredstva od države za rekonstrukciju vrtića „Radost“. Prošle godine država je osigurala sredstva, raspisala natječaj i odabrala izvođača, sada nažalost ispada bolje da ga nije odabrala.. Radovi su prekinuti, a djeca nam se u drugom vrtiću guraju u velikim skupinama. Da li se nešto pokušava sa aktualnom vlašću da se tvrtki Feniksu iz Slavonskog Broda oduzme pravo građenja, dodijeli drugoj tvrtki i radovi nastave- upitao je Radić.

-Poduzeli smo mjere jer je to velik problem. Sva su djeca smještena u vrtiću „Maslačak“ u prevelikim grupama i mimo utvrđenih standarda. Sa tvrtkom Feniks potpisan je ugovor za izvođenje radova na iznos od 3. 367.000 kuna s udjelom grada od 673.000 kuna u što je uračunat i PDV.

 

Održali smo sastanak sa izvođačem radova i zajedno s projektantom obišli gradilište. Shvatili smo da od Feniksa kao izvođača radova nema ništa, uputili dopis Ministarstvu regionalnog razvoja i tražili raskid ugovora. Dobili smo potvrdu da je ugovor raskinut. Ide se na kompletiranje troškovnika jer će biti dodatnih radova s kojima će se urediti donji dio vrtića. Bit će raspisan novi natječaj. Razmišljali da se raspisivanje natječaja povjeri gradu jer bi mi to zasigurno napravili brže i efikasnije ali to ministarstvo nije prihvatilo.

Ako sve bude išlo u nekim rokovima očekujemo da bi se vrtić mogao do zime pokriti i zaštititi od daljnjeg propadanja – odgovorio je gradonačelnik Željko Bigović.

Related Post