UHVAĆENE DRVOKRADICE

1099 0

20. rujan 2013. – U protekla 24 sata na području policijske

uprave evidentirano je 12 kaznenih djela općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 10 kaznenih djela su na štetu imovine i to tri (3) kaznena djela krađe, jedno (1) kazneno djelo teške krađe i šest (6) kaznenih djela oštećenja tuđe stvari. U području prometa dogodilo se pet (5) prometnih nesreća od kojih jedna (1) s ozlijeđenim osobama ( jedna osoba lakše ozlijeđena) i četiri (4) s materijalnom štetom. Evidentiran je jedan (1) prekršaj narušavanja javnog reda i mira.

 

KAZNENA DJELA – Policijski službenici nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog kaznenih djela krađe (šume) podnose protiv pet osoba kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Za krađu drvne mase koja se dogodila tijekom kolovoza i početkom rujna u šumskom predjelu na području općine Garčin kada je posječeno 35 stabala hrasta osumnjičene su tri muške osobe u dobi od 45, 32 i 27 godina s područja općine Garčin. Za krađu drvne mase početkom mjeseca kolovoza na području općine Podcrkavlje kada je posječeno 10 stabala graba osumnjičen je 32-godišnjak iz te općine. Krajem kolovoza u šumskom predjelu kod Slavonskog Broda posječeno je sedam stabala hrasta za što je osumnjičen 31-godišnjak iz Slavonskog Broda. Počinitelji ovih kaznenih djela su nakon sječe stabala u šumi drvnu masu rezali i cijepali u prostorne metre a potom odvozili kući ili u prodaju čime su oštetili vlasnike za nekoliko desetaka tisuća kuna. Kod osumnjičenih je pronađen jedan dio ukradenih drva koja su vraćena oštećenim osobama.

 

Provedenim istraživanjem zbog kaznenih djela krađe policija je kod 26-godišnjaka iz Slavonskog Broda pronašla jednu ukradenu motornu kosilicu i jedan ukradeni bicikli. Bicikli i motorna kosilica su ukradeni tijekom ovog mjeseca u Slavonskom Brodu, a za obje krađe osumnjičen je 26-godišnji muškarac kod koga su i pronađeni ukradeni predmeti, koji su od njega oduzeti i vraćeni oštećenim osobama koje su tijekom ovog mjeseca prijavile krađe.

Related Post