Poraz Slavonke

515 0

25. rujan 2011. – Sinoć je Slavonka startala u 1. kolu 3. HRL, Istok, i

odigrala derbi utamicu kola, a vjerojatno i prvenstva s velikim favoritom, ekipom iz Vinkovaca. Iako se očekivala jaka ekipa, ona je to i demonstrirala na terenu, pa su zasluženo pobijedile Slavonku s 25:17 (14:11). Rezultat je previsok, iako pobjedi Vinkovčanki nema prigovora jer su bile bolje. Slavonka je nastupila bez svoje golgeterice Jasne Čuline, što je bio hendikep radi pogodaka, a još više radi čvršće obrane jer su naše igračice premlade i preneiskusne da bi zadržale Vinkovčanke, ne toliko u akcijama, nego u probijanju na crtu gdje su iznudile čak 5 sedmeraca iz kojih su postizale razliku.

Međutim, objektivno visokom porazu je doprinijela nesmotrenost naših igračica u nastavku kada su načinile desetak tehničkih pogrešaka i niz nerezonskih dodavanja, pa su brze i kvalitetne igračice gošći u kontrama poentirale. Inače, dok se sustavno igralo i pazilo na loptu Vinkovčanke nisu uspjele načiniti razliku. Primjerice imali su u početku gošće 5:2, ali su igračice Slavonke serijom 4:0 izjednačile na 6:6, a minut kasnije i povele preko pogotka Željke Safundžić (7:6). Tada se igralo gol za gol i tek u završnici poluvremena gošće se uspijevaju odvojiti na 3 gola razlike. Golove za Slavonku u tom dijelu postigle su Lukačević i Starčević po 3, a Štivičić i Safundžić po 2 i Malnar 1.

A tada dolazi to drugo poluvrijeme. Slavonka u napadu gubi nerezonski lopte i brze igračice Vinkovaca nezadrživo poentiraju. Tako je ubrzo stvorena razlika od čak 8 golova u korist gošći. Sve na isti način. Istina i mladi suci su pripomogli tome jer su očigledno bili prekršaji na našim igračicama, ali ih nisu sudili i naravno u kontri su padali golovi u naša vrata. Što gore, naše igračice čak 14 početnih minuta u nastavku nisu dale golove. Vinkovčanke su igrale vrlo oštro, pa su tako u dva navrata povrijedili Lukačević, tako da je ona u nastavku statirala. Ostele mlade igračice su dosta griješile, a pred oštom zonom suci ih nisu štitili. Nasuprot, kada su Vinkovčanke išle u napad koristile su probijanje, a pri tome obvezno pale u vratarev prostor, što su suci sankcionirali kao penal. Tek kod rezultata 21:11 Slavonka počinje racionalnije igrati, agresivnije i u akcijama zabadati u suparničku zonu što donosi 2 uzastopna gola vrlo dobre Štivičić, koliko toliko jake fizičke konstitucije u odnosu na ostale naše fizički slabije igračice. Trenerica Ljiljana Zdunić maksimalno se zalagala savjetima usmjeriti racionalnu igru naših igračica, ali su one uz tehničke pogreške izgubile koncentraciju i ponavljali neke stvari koje nisu prolazile, pa su im lako Vinkovčanke oduzimale lopte i poentirale. Ipak, završnica je bila dobra, Štivičić, Safundžić i Milinović postižu pogotke i utakmica završava s osjetnih, previsokih, ali po igri zasluženih 17:25. U buduće Slavonka mora nastupati kompletna, mora igrati svoju igru, slušati sjajne savjete svoje iskusne trenerice Zdunić i nastojati zadržati kontinuitet u igri, a ne oscilirati kako suparnik diktira tempo. Bila je to dobra pouka za ubuduće iako nije bilo sramota izgubiti od vrlo dobre ekipe i velikog favorita za naslov, Vinkovčanki. Samo nije se smjelo onoliko griješiti, jer to iskusne ekipe kažnjavaju, što se upravo večeras dogodilo Slavonki. 

Najbolji strijelac bila je Anita Štivičić s 5 golova, slijedi Marinela Starčević sa 4, Vesna Lukačević i Željka Safundžić po 3, te Dora Malnar i Maja Milinović po 1. Još su igrale: Antonija Samardžić, Tihana Bilešić, Ivana Đaković, Barbara Sokić i Danijela Španović.

 

Na slici: trenerica Ljiljana Zdunić sa svojim igračicama za vrijeme stanke.

Related Post