Poslušajte kako bi zajedno zvučali Daleka obala i TBF „Da mogu hodat po moru”

252 0
Grupa 058 ima radiofoničan hit singl koji nije dobar za festivale!  Poslušajte kako bi zajedno zvučali Daleka obala i TBF „Da mogu hodat po moru

Splitska grupa 058 objavila je svoju novu pjesmu „Da mogu hodat po moru”, koju izvode u suradnji sa poznatim splitskim novinarom i radijskim voditeljem Damirom Duplačnićem (DJ Dupli). U ovoj radiofoničnoj i zaraznoj ljetnoj pjesmi, grupa 058 uspješno je spojila za njih karakterističan americana country zvuk sa dobro poznatim izričajem i energijom kultnih splitskih glazbenika: Daleke obale i TBF-a.

Pjesmu „Da mogu hodat po moru” odlikuje pozitiva i sjajan tekst koji sugestivno interpretira njegov autor Damir Duplančić Dupli, kao i zarazan refren koji na prvu ulazi u uho. Sve to garantira odličan prijem kod publike, radijskih urednika i njihovih slušatelja. Autor glazbe Branko Mamut publici je poklonio pjesmu koja će obilježiti ovo ljeto i vjerujemo postati pravi dalmatinski evergreen. Pjesma je snimljena u Extra Music Studiju u aranžmanu i produkciji Ivana Cinottija, a objavljuje je diskografska kuća  Extra Music.

Prve reakcije na pjesmu su stvarno odlične i to nas izrazito veseli. Svi koji su do sada čuli pjesmu bili su oduševljeni i imali samo jedno pitanje: zašto pjesmu nismo poslali na Splitski festival? Pjesmu smo poslali na natječaj za Splitski festival bez bilo kakvih očekivanja. Iako pjesma nije primljena, nismo razočarani. Za nas je ipak bitnije da pjesma zaživi kod publike. To je za nas najdraže i najvažnije postignuće. Nastup na festivalu je samo popratna promocija, koja može malo ubrzati put pjesme do publike. Bez obzira na sve, jako smo zadovoljni, jer smo sigurni da imamo stvarno dobru pjesmu. Jedva čekamo predstaviti ju slušateljima na radijskim postajama i brojnoj publici na koncertima širom zemlje. Reakcije publike je ono što nas najviše zanima.

Sa ovom pjesmom smo željeli napraviti iskorak kako bi svoj zvuk i specifičan glazbeni izričaj približili širem auditoriju. Napraviti pjesmu koja će zadovoljiti ukus raznolike publike i glazbenih urednika na radijskim postajama, bio je pravi izazov. Kada sam dobio i pročitao tekst Damira Duplančića, na prvu mi je u glavi sjevnula melodija. Nakon toga je sve išlo glatko i rezultat je tu, pjesma za koju svi kažu da je posebna i pamtljiva. Pravi ljetni hit koji će uvijek biti rado slušan i koji će svoj život nastaviti među brojnom publikom, nadamo se dugi niz godina.” – rekao nam je Branko Mamut. 

Grupa 058 ovom izvrsnom pjesmom proslavlja desetu obljetnicu rada i najavljuje novo poglavlje u svom djelovanju. Ova skupina glazbenih entuzijasta i zaljubljenika u americana zvuk (kombinacija countryja, bluesa i swinga) najavljuje ozbiljan pohod na publiku diljem Hrvatske, a i šire. Do sada su već ostvarili zapažen internacionalni uspjeh osvajanjem nagrade Producer’s Choice Award na Texas Country Music Awards (Jefferson, TX, USA). Sada se nadaju svoje pjesme i karakterističan glazbeni izričaj predstaviti i približiti široj publici na brojnim koncertima diljem Hrvatske. Nastupi u živo i interakcija sa publikom je ono što ih najviše raduje.


Za pjesmu „Da mogu hodat po moru” 
grupa 058 je na splitskoj plaži Bačvice snimila zanimljiv video spot u režiji Brune Pavića. Glavni motiv spota je prikaz “ocvalog galeba” koji dane provodi na plaži i sanja neke svoje snove. Nekada su to bili snovi o djevojkama, a danas….. u zrelijim godinama sanja o nečem drugom i  posebnom: kako bi to bilo “Da može hodat po moru”.

Related Post