JOŠ JEDNA USPJEŠNA MANIFESTACIJA „LICA IZA SLIKOVNICA“ U DOMU KULTURE

503 0

U srijedu, 8. 6. 2022. Dom kulture bio je domaćin hvalevrijedne dječje manifestacije „Lica iza slikovnica“, pokrenute prošle godine u organizaciji POU „Matija Antun Relković“ te uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.

Mnoštvo edukativnih sadržaja osnovnoškolcima su priredile poznate umjetnice, ilustratorice i književnice: Irena Zelena, Irena Jukić Pranjić, Alma Pongrašić i Nikolina Manojlović Vračar. Program festivala zaista je bogat, predstavljene su nove slikovnice koje su pratile zanimljive i poučne likovne radionice. Bilo je tu pripovijedanja, čitanja, crtanja, razgovora, pjesme i puno smijeha i zabave.

Ovakvim susretima potiče se kultura čitanja od najranije dobi, razvija kreativna pismenost, vizualna kultura kao i važnost odabira i upoznavanja s dječjom knjigom i autorima. Sve navedeno ključno je za njihov razvoj i zato nam je drago što imamo priliku sudjelovati i promovirati ovakva događanja, poručile su gošće uz veliku zahvalu organizatoru POU “Matija Antun Relković” i svim posjetiteljima. (POU „Matija Antun Relković“)

Related Post

Veliki broj požara otvorenog prostora

Autor - 10/08/2020 0
Vatrogasno operativno središte Hrvatske vatrogasne zajednice zabilježilo je nekoliko većih intervencija. Samo u Šibensko-kninskoj županiji su u nedjelju u razdoblju…