Potpisani novi ugovori o zakupu poljoprivrednog zemljišta u općini Rešetari

384 0

REŠETARI – Dana 18. ožujka 2021. godine načelnik Općine Rešetari gosp. Zlatko Aga potpisao je Ugovore o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske s 19 poljoprivrednih proizvođača za 42 parcele u k.o. Rešetari i k.o. Adžamovci, ukupne površine 680 hektara.

Poljoprivrednici i OPG-a su po isteklim ugovorima određeni period bili u mirnom posjedu, a temeljem novog Zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu te dobivanjem suglasnosti na Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem za Općinu Rešetari od Ministarstva poljoprivrede, općina je započela ponovno raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem pa je time Načelnik općine potpisao nove privremene ugovore dok se ne pripremi i provede novi natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta.

Tom prigodom načelnik Zlatko Aga je pozdravio poljoprivredne proizvođače te s njima podijelio svu nastalu problematiku u poljoprivrednoj proizvodnji te značajnom padu stočarske proizvodnje i ukazao na neprincipijelnu vođenu politiku kako poljoprivrede tako i razvoju ruralnih krajeva koja se provodi u zadnjih dvadesetak godina od nadležnih institucija koje su ostavile ovakve općine kao općinu Rešetari na brigu, kao i same poljoprivredne proizvođače. Od loše politike uvoza raznolikih proizvoda te ostavljanja sela na brigu i nebrigu samih. Očito je da je poljoprivredi odzvonilo i zadnje zvono, naglasio je načelnik Zlatko Aga. (Izvor Općina Rešetari)

Related Post

OKUČANCI U VUKOVARU

Autor - 06/10/2015 0
OKUČANI / VUKOVAR – Članovi i simpatizeri HDZ Okučana su nazočili programskom skupu HDZ-a i Domoljubne koalicije za V. izbornu…