POTPISANI UGOVORI

1707 0

SLAVONSKI BROD, 20. ožujak 2014. – U Velikoj vijećnici danas su, uz nazočnost župana Danijela Marušića i njegovih zamjenika Dunje Magaš i Davora Vlaovića te pročelnika UO za obrazovanje, šport i kulturu Vladimira Štefaneka,

potpisani ugovori o dodjeli studentski stipendija između Brodsko-posavske županije i studenata s područja županije.

BPŽ konstantno stipendira 60 studenata, a ove godine su potpisani ugovori za njih dvadeset. Pročelnik Štefanek je rekao kako se studentske stipendije dijele u tri skupine, s obzirom na kriterije darovitosti, socijalnog statusa i deficitarnosti zanimanja, što se određuje u suradnji sa lokalnim Područnim uredom HZZ-a. Tako su ove godine prednost prema zadnjem kriteriju (deficitarnost) imali studenti studija medicine, stomatologije, informatike, elektrotehnike i matematike.

 

Ove je godine zaprimljeno, ističe pročelnik, 189 zahtjeva za dodjelu stipendije, a odobreno ih je 20. Dobitnici stipendije, napominje pročelnik, imaju pravo na istu do kraja studiranja odnosno završetka studija, tako da se ne moraju više javljati na natječaje. Župan Marušić istaknuo je da je iznos stipendije 800 kuna, što će dobro doći svakom studentu, dok je za ukupne troškove stipendiranja studenata u ovoj godini iz Proračuna izdvojeno 576 tisuća kuna. Studente su pozdravili i zamjenici župana Magaš i Vlaović koji su izrazili nadu da će se dio studenata vratiti u Slavoniju nakon studija i nastaviti život ovdje. Ovom prigodom uputili su im čestitke te zaželjeli sreću i uspjeh.

Related Post