Poziv na otvorenje izložbe „(Ne)vidljivi trgovi“ u Slavonskom Brodu

954 0

Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda i Talijanski institut za kulturu u Zagrebu pozivaju Vas na izložbu „(Ne)vidljivi trgovi“

 

SLAVONSKI BROD – U srijedu 1. rujna u 12.30 u Slavonskom Brodu otvaranje je izložbe koja je organizirana u suradnji Talijanskoga instituta u Zagrebu i Galerije Ružić. Otvorenju će nazočiti Nje.E. Pierfrancesco Sacca, veleposlanik Italije u Hrvatskoj i novi direktor Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu, Gian Luca Borghese. 

Izložba „(Ne)vidljivi trgovi“ u 21 fotografiji prikazuje poznate talijanske trgove u vrijeme najgoreg lockdowna. Marco Delogu, talijanski fotograf nudi evokativno putovanje u ljepotu talijanskih trgova, snimljenih između kraja ožujka i početka svibnja  2020. godine, u trenutak izolacije i “suspenzije”, popraćen spomen-zapisima, prijedlozima i razmišljanjima.

Od Trsta do Barija, od Torina do Catanije prolazeći kroz Ascoli Piceno, samo neki od gradova u središtu uredničkog projekta gdje se kroz 21 simbol gradova, snimljen tijekom prvog vala zaključavanja, u neobičnoj nadrealnoj atmosferi.

Related Post

Autor - 05/08/2020 0
DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI, DAN HRVATSKIH BRANITELJA