PREDIZBORNI SKUP HSLS-a – HDZ BEZ ŠANSE, GLASAJTE ZA HSLS

717 0

OKUČANI, 29. listopada 2011. – Ponosan sam što sam večeras ovdje s vama. Svaki predsjednik stranke u Hrvatskoj trebao bi obići sve općine i sve gradove, sve sredine širom Hrvatske da vidi kako žive građani u Republici Hrvatskoj, da vide

kako teško žive u ovim današnjim vremenima. Isto tako da zajedno s njima traži rješenja da izađemo iz ove gospodarske krize. Ne treba se predavati već boriti za bolje sutra, kako nas tako i naše djece – kazao je Darinko Kosor članovima HSLS-a i njegovim simpatizerima koji su u subotu navečer na predizbornom skupu za općinu Okučani napunili dvoranu društvenog doma u Okučanima. Predstavljen je program HSLS i kandidati u V. izbornoj jedinici Senko Bošnjak, kao nositelj liste i Ružica Vidaković druga na listi.

– Ne možemo svi raditi u državi. Moramo više raditi u realnom sektoru , moramo rasteretiti gospodarstvo i ukinuti županije, moramo nekima u državnom sektoru reći da više tu ne mogu raditi i da moraju raditi u realnom sektoru. Moramo svi raditi do 65 godine života i mora nas raditi više. To je ono za što se mi zalažemo. HDZ kaže da će sve biti kao i do sada, da ćemo primat još veće socijalne naknade i da će bit med i mlijeko. Prava istina je drugačija. Ono što mi danas govorimo to će govoriti svi nakon izbora. Druge će stranke reći da su imale program za izbore, a sada da imamo drugi za stvaran život. Mi ćemo za šest mjeseci govoriti isto što i danas – kazao je Kosor.

Komentirao je optužnice protiv HDZ-a i promjene koje se događaju na političkoj sceni.

Optužnica protiv HDZ-a me nije iznenadila. Očito je iznenadila HDZ i njihovo vodstvo. Vidim da su da se oni nisu snašli, da nemaju opciju za ovo što se događa i HDZ nema nikakve ozbiljne šanse na predstojećim parlamentarnim izborima. Napravljena je jedna velika rupa na centru i desnom centru. Mi kao HSLS želimo javno pozvati birače da ne glasaju za kukuriku koaliciju jer će oni i tako dobiti previše. To se klatno previše nagnulo u lijevo i zato glasajte za HSLS jer mi možemo štititi nacionalne interese i to bolje nogo ih je štitio HDZ – poručio je Darinko Kosor.

– Nama treba promjena politike, promjena stanja savjesti i svijesti naših građana, a pogotovo političara. HSLS je u ovom trenutku stranka koja se zalaže za istinske promjene koje su neophodne današnjem društvu. Ovo je vrijeme da građani glasaju za, a ne za protiv, da glasaju u što većem broju za HSLS jer je to stranka koja ima takve vrijednosti. Nema istinske demokracije ako te vrijednosti nisu ugrađene u demokraciju u Hrvatskoj, a prije svega odgovornost prema svakom pojedincu, prema svakom čovjeku u društvu, prema sredini u kojoj živimo, prema svojoj domovini.

HSLS ima drskosti da otvoreno govori o političkim i društvenim problemima u našem društvu. Mi se tu ne zaustavljamo. Mi smo jedini izdali pravi gospodarski program za izlazak iz krize. Mi smo definirali i svjesni smo da su najveći problem u društvu, osim korupcije i kriminala, stanje u gospodarstvu i svi negativni efekti koji proizlaze iz tog stanja. – kazao je Senko Bošnjak ističuću prioritete za zapošljavanje i pružanje šanse svakom da ima mogućnost raditi.

Nazočnima, među kojima je bio velik broj Hrvata iz bosanske Posavine, koji su svoj novi dom našli u okučanskom kraju, govorili su Krešimir Šokić, predsjednik HSLS-a Okučani i dr. Vjekoslav Jelača, predsjednik Udruge bosanskih Hrvata „Prsten“.

Okupljeni Okučanci su mogli čuti neku drugu istinu o političkim i društvenim događanjima u Hrvatskoj i neka druga rješenja koja bez podilaženja biračima nudi HSLS.

U subotu se u Okučanima na predizbornom druženju članova i simpatizera HSLS-a nastupili i članovi KUD-a „Smilje“ iz Slavonskog Broda.

Related Post