PREDIZBORNI SKUP U VINKOVCIMA “SLAVONIJA ZAJEDNO”

810 0

HSLS je predizbornu kampanju za 5. izbornu jedinicu započeo 25. rujna, 2011. u Vinkovcima. Ta izborna jedinica obuhvaća Vukovarsko-srijemsku, Požeško-slavonsku i Brodsko-posavsku županiju. Skup je održan u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“, nazočan je bio i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor koji je novinarima, uoči početka skupa izjavio kako HSLS ima ozbiljne izglede u 5. izbornoj jedinici dobiti jednog čak i dva saborskog zastupnika. To su potvrdili i građani Vinkovaca

došavši na skup u velikom broju tako da vinkovačko kazalište nije moglo sve zainteresirane primiti.

‘Želimo vratiti 100.000 radnih mjesta koja su izgubljena u malom i srednjem poduzetništvu, ne pričamo bajke kao što priča HDZ ili lijeva koalicija, ne lažemo da bi opstali na vlasti i ne obećavamo nerelano kako bi smo došli na vlast. Građanima govorimo istinu o tome što ih čeka i što se mora učiniti pa da ne dobijemo niti jedan glas opet ćemo govoriti istinu i poslije izbora.

Vjerujemo kako građani neće povjerovati po ne znamo koji puta praznim obečanjima koje slušamo ovih dana od Kukuriku koalicije i HDZ-e. 

Kosor je također kazao kako se HSLS zalaže za veću minimalnu plaću od sadašnjih 2200 kuna, dodavši kako se zalaže da minimalna plaća bude u iznosu od najmanje 3000 kuna. Isto tako se zalažemo za racionalniji teritorijalni politički ustroj države kako bi se smanjio troškovno neodrživi broj lokalni i regionalni jedinica. To za Slavoniju znači zajedništvo u koncentraciji svih njenih resursa što će osigurati njezin gospodarski razvoj.

Nositelj svih lista HSLS-a biti će predsjednik stranke Darinko Kosor. Prvi na listi u 5. izbornoj jedinici je predsjednik vukovarsko-srijemskog HSLS-a Senko Bošnjak dok se na drugom mjestu nalazi Ružica Vidaković, predsjednica brodsko-posavskog HSLS-a.

Related Post