Predsjedništvo Hrvatske demokršćanske stranke održalo sjednicu u Franjevačkom samostanu

1515 0

Autor Višnja Mikić

CERNIK – U srijedu, 11. srpnja, u prostoru Franjevačkog samostana u Cerniku održana je sjednica Predsjedništva Hrvatske demokršćanske stranke. Prije sjednice, gosti su mogli čuti o bogatoj prošlosti, kulturi i baštini cerničkog samostana i župne crkve sv Petra apostola, jer ih je ispred crkve dočekao i toplo pozdravio domaći sin iz Cernika, prof dr fra Tomislav Vuk, dugogodišnji profesor biblijskih znanosti u Jeruzalemu. Po obilasku crkve i nakon kratke okrjepe,održana je tiskovna konferencija koju je otvorio i novinare pozdravio dr Zoran Jukić, jedan od dopredsjednika HDS-a i domaćin skupa. Novinarima su za njihova pitanja na raspolaganju bili predsjednik stranke, Goran Dodig, glavni tajnik Petar Kaćunko, zamjenik predsjednika Branko Hrg te dopredsjednici Jozo Rogošić i dr Zoran Jukić. Pitanja su se najviše odnosila na iseljavanje mladih iz Slavonije i konkretno – kako ga zaustaviti te kako povećati zaposlenost u Slavoniji.

Uslijedili su sjednica Predsjedništva HDS-a kojoj je bilo nazočno petnaestak čelnika ogranaka stranke s područja Slavonije i Baranje.Na dnevnom redu, među ostalim, bila je reforma mirovinskog sustava. Reformu, kako je vidi HDS, obrazložio je Vatroslav Jukić, član Velikog vijeća stranke. Vidna su razilaženja sa sadašnjim prijedlogom Vlade.

Nakon radnog djela, predsjedništvo HDS-a i čelnici ogranaka posjetili su Biblijsko-arheološki muzej u sklopu samostana, zacijelo jedinstven u ovom dijelu Europe. Ovaj dio „kulturnog rudnika“ osmislio je i postavio autor i osnivač zbirke, prof dr Tomislav Vuk. Na zbirci radi i usavršava je više desetaka godina, a gosti iz HDS-a mogli su u srijedu sve razgledati uz njegovo stručno vodstvo.

Related Post