PREVARENA PUTEM DRUŠTVENE MREŽE: Prodavala dječja kolica i ostala bez 1.200 kuna

414 0

Foto Jakša Samardžić

 

SLAVONSKI BROD, 25. travnja 2022. – U Policijskoj postaji Slavonski Brod zaprimljena je prijava o počinjenom kaznenom djelu računalne prijevare. Naime, 40-godišnjakinja je (23. travnja) putem društvene mreže oglasila prodaju dječjih kolica za pet stotina kuna. 

Nepoznata osoba je istu kontaktirala putem poruke zatraživši da preko dogovorene stranice na određen broj računa uplati iznad tisuću dvjesto kuna, te će povrat novca dobiti nakon dostave kolica, što je ista i učinila, uplativši novac putem internet bankarstva.

 Naknadno je shvatila da je prevarena i da se radi o lažnom profilu. Od oštećene je zaprimljena kaznena prijava koja će biti proslijeđena Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te policijski službenici nastavljaju daljnji rad na pronalasku počinitelja kaznenog djela.

Policija upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela. Ne treba prihvatiti komunikaciju s nepoznatim osobama, a posebice kada traže uplatu novca. Važno je dobro razmisliti i provjeriti sve okolnosti, te u slučaju sumnje na prijevaru ili neko drugo protupravno ponašanje, događaj prijaviti policiji na broj 192.

Related Post