PRIJATELJI U POSJETI

946 0

NOVA GRADIŠKA, 2. travanja 2012. – Nekoliko dana u posjeti Novoj Gradiški bili su Roland Paasch, ekonomski direktor Klinike u Herzogenaurachu i Hans Lang,

bivši gradonačelnik prijateljskog njemačkog grada i osvjedočeni prijatelj Novogradiščana.

Gospodin Paasch došao je na poziv ravnatelja Opće bolnice dr. Zorana Jukića na razgovor o nastavku dosadašnje dobre suradnje i eventualne pomoći koju može novogradiškoj bolnici pružiti Klinika u Herzogenaurachu.

 

Dolazak u Novu Gradišku bila je prilika da gospodin Hans Lang sastane i s Katom Vukšić. predsjednicom Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom. Ispričao što se, on osobno, i gospoda Ulrich Wustmman, predsjednik i Josef Hennemann, tajnik, iz Udruge za životnu pomoć, zbog bolesti, nisu prošle godine mogli odazvati na obilježavanje desete obljetnice novogradiške udruge s kojom uspješno surađuju više godina.

 

Podsjetimo da je inicijativu za suradnju pokrenuo je Hans Lang, koji je Kati Vukšić uručio 1.000 eura dar za obljetnicu od Udruge životne pomoći i 100 eura dar gradonačelnika Herzogenauracha dr. Germana Hackera. Uručio je i pismo u kome se nudi daljnja suradnja i traže mogućnosti za pomoć u radu Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom. Na pomoći se zahvalila Kata Vukšić i prigodno ih darivala njihove supruge svojim ručnim radom, ženskom bluzom.

 

Gospodin Roland Paasch, sa suprugom Gizelom, i Hans Lang su u pratnji Marka Lončara, posjetili Katoličku bolnicu sv. Rafela na Strmcu, oduševili se njenim izgledom i opremljenošću, te vrhunskim nivoom pružanja zdravstvenih usluga i skrbi za psihijatrijske bolesnike. Primili su ih ravnatelj bolnice dr. Josip Mičija, dr. Igor Ferenčina i dr. Dražen Oršulić.

 

Related Post

Župan neće u Sabor

Autor - 19/12/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 19. prosinac 2011. – S obzirom na nespojivost funkcija župana i saborskog zastupnika, župan Danijel Marušić svoj će…