Proljetni dio prvenstva u 1. ŽNL početi će 04. ožujka, a završiti 3. lipnja

520 0

SLAVONSKI BROD – Plenum 1. Županijske nogometne lige

Brodsko – posavske, odlučio je da proljetni dio prvenstva krene 4. ožujka, odigravanjem 16. kola. Posljednje 30. kolo na rasporedu je 3. lipnja. Sva kola na rasporedu su vikendom, osim 26. koje će se odigrati u srijedu 9. svibnja. Podsjetimo se da odmah po završetku prvenstva prvak 1. ŽNL igra kvalifikacije za plasman u 3. HNL istok.

 

Prije donošenja ove odluke, usvojena su izvješća o jesenskom dijelu prvenstva, kojeg je podnio Povjerenik 1. ŽNL Željko Klarić, o suđenju, Povjerenika za suđenje Ivice Sočkovića, kao i ono koje je podnio Disciplinski sudac Antun Valić.

 

Izvršni odbor ŽNS-a preporučio je da proljetni dio prvenstva u drugim i trećim ligama također krene 4. ožujka. O tome će odluku donijeti plenumi 2. i 3. liga.

Proljetna sezona Lige mladeži u 1. ŽNL (pioniri i juniori) početi će 1. travnja, a u 2. ŽNL (juniori) i u II Kvalitetnoj ligi (juniori, kadeti, stariji pioniri i mlađi pioniri), 25. ožujka. Polufinalne utakmice kupa ŽNS-a odigrat će se 16. svibnja, a za 30. svibnja zakazana je finalna utakmica.

 

Važno za naglasiti je i zajednička odluka klubova 1. ŽNL, da Izvršnom odboru ŽNS-a podnesu zahtjev za smanjenje troškova u proljetnom dijelu sezone. Konkretno, predlaže se oslobađanje od obavezne kotizacije, što bi svima bila velika pomoć u vremenu opće besparice.

Autor: Ivan Salantić/SBplus


Related Post