PROMETNA KOD OKUČANA: Vozač migrante u poluprikolicu primio kod Podgrađa u Hrvatskoj

1931 0

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu odredilo istražni zatvor za 43-godišnjeg vozača iz Srbije

SLAVONSKI BROD, 31. ožujka 2021 – U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja državljanina Republike Srbije (1978.) te je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje u počinjenje dva kaznena djela, i to protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavak 1. Kaznenog zakona/11, i izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. KZ/11. (29. 3. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 43-godišnjak 22. ožujka 2021. oko ponoći; u nakani ostvarenja ilegalne zarade prevoženjem stranih državljana bez putnih isprava preko teritorija Republike Hrvatske; kao vozač tegljača s poluprikolicom srpskih registarskih oznaka, ušao u Republiku Hrvatsku preko Graničnog prijelaza Tovarnik te kod mjesta Podgrađe, po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, u tovarni prostor poluprikolice u kojoj je prevozio dvadeset paleta težine petnaest tona, koji nije namijenjen za prijevoz osoba, znajući da je to zabranjeno, primio radi prijevoza 24-ero stranih državljana. Osnovano se sumnja da je navedeno učinio svjestan opasnosti za njihove živote pri prijevozu u takvim okolnostima u slučaju da dođe do prometne nesreće i pristajući na takvu opasnost. Dolaskom do 150.-tog kilometra auto-ceste Zagreb-Lipovac, kod Okučana, oko 03,00 sata, došlo je do zanošenja skupa vozila i njihova prevrtanja pri čemu su četiri strana državljana smrtno stradala dok ih je osmero zadobilo teške tjelesne ozljede.

Rješenjem suca istrage okrivljeniku je određen istražni zatvor na temelju članka 123. stavak 1. točka 1. ZKP/08 u trajanju od mjesec dana.

Related Post

OBILJEŽEN DAN SIBINJSKIH ŽRTAVA

Autor - 20/02/2017 0
U Osnovnoj školi „Ivan Mažuranić“ u Sibinju, dana 17. veljače, održana je manifestacija povodom obilježavanja Sibinjskih žrtava pod nazivom „Vukovar…