PROMETNE NESREĆE

1286 0

NOVA GRADIŠKA/ZAPOLJE, 23. rujan 2013. – U subotu, oko 17 sati, u Zapolju se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Prometna nesreća se dogodila, jer je 19-godišnjak, sa područja općine Rešetari,

upravljao neregistriranim mopedom, bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola, te je prilikom vožnje sa mopeda pao 52-godišnji putnik, također pod utjecajem alkohola. Obadvojica nisu na glavi imali zaštitne kacige. U ovoj prometnoj nesreći, 52-godišnjak je teško ozlijeđen. Liječnička pomoć mu je pružena u bolnici u Novoj Gradiški, nakon čega je prevezen u bolnicu u Zagrebu (KBC Dubrava). Policija je alkotestom u organizmu 19-godišnjaka očitala koncentraciju alkohola u iznosu od 2,26 promila, a u organizmu 52-godišnjaka očitana je koncentracija alkohola u iznosu od 2,70 promila. Vozač je isključen iz prometa i zadržan u službenim prostorijama policije do otriježnjenja. Policijski službenici protiv 19-godišnjaka podnose kaznenu prijavu i prekršajni nalog, te protiv 52-godišnjaka prekršajni nalog mjerodavnim tijelima.

 

U nedjelju, oko 10.50 sati, u Novoj Gradiški, na raskrižju Zrinskih i Preradovićeve ulice, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen vozač mopeda. Do prometne nesreće je došlo, jer je 63-godišnjak upravljajući mopedom, neoprezno ušao u raskrižje, naglo zakočio, izgubio nadzor nad upravljačem mopeda i pao na kolnik. U ovoj prometnoj nesreći, 63-godišnji vozač je teško ozlijeđen, te nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policija protiv 63-godišnjaka podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post