PROMOCIJA ZBIRKE PRIPOVJEDAKA MARIJANE BOGDANOVIĆ U KNJIŽNICI „GRIGOR VITEZ“

1582 0

Autor Ivanka Herceg

GORNJI BOGIĆEVCI – “Djedove priče” naslov je zbirke pripovjedaka mlade autorice Marijane Bogdanović rodom iz općine Gornji Bogićevci. Promovirana je 27. listopada u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice “Grigor Vitez”, a u povodu Mjeseca hrvatske knjige.
Marijana je učiteljica razredne nastave, vrlo je aktivna u KUD-u Starča, vodi i dječji i folklor odraslih, a rado se odaziva i na sva događanja u zajednici u kojoj živi. Priče su joj objavljivane u Godišnjaku novogradiškog ogranka Matice Hrvatske.
“Djedove priče” su zbirka kratkih pripovijedaka inspiriranih njezinim rodnim krajem i životom kakav je nekada bio kada su ljudi živjeli mirnije i jednostavnije. Protkane su nostalgijom, ali i običajima. – Što se tiče tematike, ona je takva, kakav je život, ima radosti, tuge, ali i vrlo smiješnih situacija, kaže autorica i dodaje kako za sada ima 7 pripovjedaka, no piše i dalje.
Uz riječi dobrodošlice djeci, mladima i svim zaljubljenicima u pisanu riječ, Jasminka Klarić, voditeljica Knjižnice upoznala je ukratko s autoričinim samozatajnim radom, a potom je Marijana prezentirala dvije pripovijetke “Benkovačka greda” i “Koso selo”. Ova druga na poseban je način dopunjena pjesmom članica Izvorne pjevačke skupine KUD-a “Starča”, koje su oplemenile ovaj prekrasan književni susret.

Related Post