SUSRET PRIJATELJA: Izaslanstvo prijateljskog grada Taszara posjetilo Okučane

1934 0

Autor Ivanka Herceg

OKUČANI, 28. listopada 2017. – Izaslanstvo prijateljskog grada Taszara na čelu s načelnikom Sandorom Patakijem , danas je posjetilo Okučane. S domaćinima, na čelu s načelnikom Acom Vidakovićem I predsjednikom općinskoga vijeća Ivicom Pivcem te općinskom vijećnicima, položili su cvijeće i upalili svijeće kod Stupa mira i mađarsko hrvatskog- prijateljstva u okučanskom Spomen parku hrvatskih vitezova.

Počast poginulim hrvatskim braniteljima i preminulim prijateljima iz Mađarske odana je i molitvom koju je vodio domaći župnik fra Mario Radman. Tijekom 20-godina prijateljstva suradnja se odvijala na sportskom i kulturnom planu, a danas se razgovaralo i o njezinu proširenju na područje gospodarstva. Potvrdili su nam čelni ljudi obje općine.

Također se razgovaralo i o premještanju Stupa mira na drugo adekvatno mjesto zbog predstojeće izgradnje novog Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i VRO “Bljesak”.

Slijedeći susret dogodit će se 11. studenoga u Taszaru kada će, prema riječima načelnika Vidakovića, okučanski BK “Sv. Franjo” upriličiti biciklijadu Okučani-Taszar.

Related Post