PROSLAVLJEN DAN GRADA I ŽUPNI BLAGDAN

1284 0

NOVA GRADIŠKA, 7. prosinca 2013. – Središnji događaji obilježavanja Dana grada i blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije bili su danas polaganje vijenaca u počast poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim

braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, svečana sveta misa i sjednica Gradskog vijeća.

Svečana sjednica Gradskog vijeća, održana u nazočnosti brojnih gostiju među kojima su bili bila župan Danijel Marušić, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, generali Siniša Jurković i Stjepan Vuković, direktor Hrvatskih voda Milan Mateša, predstavnici Požege i Novske, te brojni predstavnici udruga i javnih ustanova, bila je u znaku dodijele ovogodišnjih gradskih priznanja građanima, udrugama, poduzetnicima, klubovima i institucijama, koji su svojim marom, zalaganjem,ugledom i rezultatima unaprijedili ukupan život u Novoj Gradiški.

Predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić govorio je o aktivnostima Gradskog vijeća nakon lokalnih izbora ističući pritom aktivnosti usmjerene na rješavanje naslijeđenih financijskih teškoća, kojih će se Grad riješiti uz štednju, kako je rekao, tek za dvije godine. Svečana sjednica Gradskog vijeća bila je prigoda da gradonačelnik Željko Bigović opširno govori o naslijeđenim gradskim financijskim problemima i aktivnostima gradske uprave u 2013. godini, mjerama štednje, investicijama u oblasti komunalne infrastrukture i investicijama u gospodarstvu i Industrijskom parku.

Čestitajući svojim sugrađanima Dan grada i blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, župan brodsko-posavski Danijel Marušić naglasio je kako je sretan, kao građanin Nove Gradiške i župan, zbog svakog uspjeha svoga grada.

-Građani su dali povjerenje gospodinu Bigoviću i njegovim suradnicima. Siguran sam da će svojim zalaganjem, radom i hrabrošću uspjeti u svojim namjerama i da će imati potporu svih suradnika i svih političkih opcija koje djeluju u gradu Novoj Gradiški. Potrebno je zalaganje svih da prevladamo i prebrodimo krizu, koja je svjetska kriza, a ne samo Nove Gradiške i naše županije. Jedino zajedno možemo puno toga učiniti. Brodsko-posavska županija vam stoji na raspolaganju i sigurno je da možete računati na našu potporu – kazao je župan Danijel Marušić.

 

Najveće gradsko priznanje Nagradu grada dobili su Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i Župa Kraljice svete Krunice.

Medalju grada dobili su Vladimir Plavac, Hladni val d.o.o. i Taekwando klub „Vukovi“. Grb grada dobili su Josip Bošnjak, Ivan Janošević, Donald Josipović, Nikola Tot, Milenko Vučković, TO „Paun“ vlasnika Josipa Ivaniševića i Invalidno društvo za ILCO.

U ime nagrađenih zahvalio se velečasni Perica Matanović.

U prigodnom programu nastupio je zbor Osnovne glazbene škole Učilišta Relković.

Related Post

OTPIS DUGOVA GRAĐANIMA

Autor - 20/03/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 20. ožujka 2015. – Imam informaciju da je 68 gradova i 80 općina potpisalo ugovor o otpisu dugova…