PRVENSTVO HRVATSKE U PIKADU ZA GLUHE: Novogradiščani doprvaci Hrvatske

1507 0

ZAGREB / NOVA GRADIŠKA – Dana 13.10.2018. godine je održano 7. Prvenstvo Hrvatske u pikadu za gluhe, Nastupilo je 95 osoba odnosno 54 muških i 41 ženskih natjecatelja iz cijele Hrvatske. Prvenstvo je organizirao Zagrebački športski savez gluhih i Hrvatski športski savez gluhih. Natjecanje se održalo u prostorijama PIVANE kod Zagrebačke pivovare.

Športska Udruga gluhih Nova Gradiška je imala dvije prijavljene ekipe. Za ekipu ŠUG NG 1 su nastupili Ivan Šimunović, Alen Šebalj, Mate Bekavac i Nikola Markaj. Za ekipu ŠUG NG 2 su nastupile sljedeće igračice Sara Dautović, Paula Dautović, Monika Šimunović, Klara Mihić i Mirjam Gelemanović.

Konačni rezultati su bili:

Žene pojedinačno:

1. Stjepana Vidaković (Belišće) 968

2. Irena Premužić (Varaždin 2) 930

3. Snježana Milaković (Split 2) 908

Muški pojedinačno:

1. Dimitrije Kolarić (Varaždin 1) 1236

2. Igor Kolarić (varaždin 1) 1171

3. Robert Šinko (Varaždin 1) 1126

Ekipno:

1. Varaždin 1 4290 – (D. Kolarić, I. Kolarić, R. Šinko i P. Telebar)

2. ŠUG Nova Gradiška 1 3833 – (I. Šimunović, N. Markaj, A. Šebalj i M. Bekavac)

3. Sluh Sisak 1 3543 – (T. Perak, P. Sarapa, D. Harcet i E. Smajlović)

ŠUG NOVA GRADIŠKA je postao doprvakom Hrvatske u PIKADU. Velik je to uspjeh s obzirom na velike izostanke iskusnijih starijih igrača. Berbu pehara i medalja nastavili su naši najmlađi igrači. Dokazali su se i opravdali povjerenje svih naših članova ŠUG NG osvajanjem visokog 2. mjesta u konkurenciji 21 ekipe. Naime, najstariji igrač prve ekipe ima 23 godine a najmlađi igrač ima 17 godina. Pokazali da na naše mlade možemo računati na budućim natjecanjima. Čestitamo svim igračima jer su svima nama priredili ugodno iznenađenje. Zahvaljujemo se vođi puta gospođi Anki Dautović, te na redovnoj financijskoj potpori Saveza športova Nove Gradiške.

Izvor: Hrvatski športski savez gluhih / foto Željko Hrsan i Josip Bošnjak

Related Post