PU brodsko-posavska treća u državi po uspješnosti

622 0

SLAVONSKI BROD, 5. ožujak 2012. –  Brodsko-posavska Policijska

uprava treća je u državi po razriješenosti kaznenih djela, a podaci koji govore o stanju sigurnosti u siječnju ove godine povoljniji su u odnosu prema istom mjesecu prošle. Zabilježen je manji broj kaznenih djela, a prometnih nesreća je manje čak za 41 posto, pohvalio se na konferenciji za novinare načelnik PU Darko Petek.

 

Načelnik smatra da su dobri rezultati proizišli iz uspješnog rada policije na prevenciji te pojačanog angažmana na sprječavanju i razotkrivanju krađa, teških krađa te posebno razbojstava. “Uspješnim rezultatima pridonijela je dobra suradnja građana s policijom”, uvjeren je prvi čovjek PU.

 

U strukturi kriminaliteta najbrojnije su krađe i teške krađe, a u siječnju ih je zabilježeno 67, što je najvjerojatnije prouzročeno i teškom financijskom situacijom, nezaposlenošću, krizom morala… Policija je uspjela razriješiti više od polovine, što je značajan napredak u odnosu na prošlogodišnju razriješenost od dvadesetak posto. U PU brodsko-posavskoj iznimno su zadovoljni činjenicom da u siječnju u prometu nije bilo poginulih osoba za razliku od lani kada ih je život izgubilo četvero. Prometni policajci su u siječnju češće sankcionirali prekršitelje u prometu. Zbog neprilagođene brzine kažnjeno ih je čak 1.087, što je gotovo tridesetak posto više u odnosu na isti mjesec lani. Istodobno, alkoholiziranih za upravljačem bilo je manje za 15,5 posto, čemu su vjerojatno pridonije i česte policijske kontrole.

 

Related Post