PUMA PROGRAM

2243 0

SLAVONSKI BROD, 13. ožujak 2012. – Župan brodsko-posavski Danijel Marušić i zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić potpisali su danas ugovor o sufinanciranju Programa usavršavanja mernangera – PUMA

U Brodsko-posavskoj županiji za 2012. godinu.

 

-Podržavamo ovaj program zato što je znanje najvrjednije, kako u gospodarstvu tako i u drugim granama. U proteklih šest godina kroz ovaj programa prošlo je 600 naših gospodarstvenika. Smatram to korakom naprijed za jačanje našeg gospodarstva. Moram pohvaliti Hrvatsku udrugu poslodavaca i Sveučilište u Osijeku i Veleučilište u Slavonskom Brodu. Moram reći da je, osim gospodarstvenicima, program namijenjen i studentima. Vrlo pozitivan je odjek ovog programa i 600 dosadašnjih polaznika govori o potrebi ovakvih seminara i ovakvog programa – kazao je župan Danijel Marušić.

 

-Hrvatskoj u ovom trenutku treba puno toga. Nažalost, svi obrazovni programi za sada ostaju na nekakvom tragu potreba tržišta rada iz vremena od prije 20 do 30 godina. Vrlo malo smo učinili na usklađivanju tih potreba s trenutnom situacijom i onim što poslodavcima treba. Naglasio sam jednu vrlo bitnu komponentu koja je sigurno jedan od temelja konkurentnosti svih gospodarstva, sada i duže vrijeme u našoj budućnosti. To je informatički sektor. Bez obzira na priču kako imamo 350.000 nezaposlenih imamo potrebu za zapošljavanjem informatičkih stručnjaka u različitim kategorijama tvrtki, od malih, srednjih pa do velikih. Nažalost, mi tih stručnjaka nemamo i za njima raste potreba kako u regiji, tako i u našoj zemlji.

 

 

Imamo potrebe i na sekundarnim aktivnostima kao, na primjer što jer građevina gdje nedostaje armirača, tesara, stolara i varioca. To su zanimanja koja kronično nedostaju na hrvatskom tržištu rada. Ne znamo zašto se ne obrazuju ljudi za zanimanja, i školuju kadrovi koji narednih godina neće imati posla – kazao je Bernard Jakelić.

Uz zamjenike župana Ružicu Vidaković i Davora Vlaovića, na potpisivanju ugovora nazočni su bili, Damir Mirković iz Županijske razvojne agencije – CTR, Ivan Sarić iz Regionalnog ureda HUP-a Osijek, Ivica Kožul, direktor tvrtke Kožul d.o.o. i Zdravko Stipetić, predsjednik uprave Holdinga đ.đ. Protokol potpisivanja ugovora vodio je Stjepan Bošnjaković, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo.

 

PUMA program usavršavanja menangera provodi se u Brodsko-posavskoj županiji šestu godinu. Županija sufinancira troškove provedbe programa sa 50 tisuća kuna. Program se sastoji od deset mjesečnih cjelodnevnih seminara (osim srpnja i kolovoza) na kojima se obrađuju najaktualnije teme iz gospodarstva, a polaznici su direktori i vlasnici tvrtki i menageri.

(Foto: Jakša Samardžić)

Related Post