RADIO POSTAJA NOVA GRADIŠKA – Nisu prhvaćeni zahtjevi Grada, Radio ide u stečaj

1403 0

NOVA GRADIŠKA, 4. lipanj 2010. – Budući da nije prihvaćena dopuna dnevnog reda, kako je predlagao Grad Nova Gradiška, nije održana Skupština Hrvatskog radija-radio postaje Nova Gradiška. To znači da će prema zaključcima Gradskog vijeća, Grad zatražiti otvaranje stečaja, što će vjerojatno zanačiti kraj novogradiške radio postaje u ovom obliku.

 – Nismo ni počeli s Skupštinom jer se nismo mogli složiti oko dnevnog reda pa smo se razišli. Sada ćemo postupati po zaključcima Gradskog vijeća, a to znači pokretanje zahtjeva za stečaj i provođenje svih ostalih zaključaka Vijeća. Uputili smo zahtjev za dopunu dnevnog reda kao manjinski vlasnik na što imamo pravo. O tome se ne glasa jer zakon štiti manjinske vlasnike. Direktor Radija Rajko Aleksić je htio da se glasa što znači da bi se većinom glasova donijela odluka da se naši zahtjevi ne uvrste kao dopuna dnevnog reda – kaže tajnik grada Zlatko Zebić.

 Grad je tražio da Skupština razmotri izvješće revizije i očituje o utvrđenim nepravilnostima, donese odluka o odgovornosti direktora i podignu tužbe protiv uprave radi naknade štete, donošenje odluku o iseljenju tvrtke Radio 98,1 iz poslovnih prostorija u vlasništvu Grada Nova Gradiška i raskid ugovora o poslovno-tehničkoj suradnji između Radio postaje Nova Gradiška d.o.o. i tvrtke Radio 98,1 d.o.o. Jedan od zahtjeva je bio i donošenje odluke o zabrani gotovinskih uplata na blagajni Hrvatskog radija, Radio postaje Nova Gradiška, te utvrđivanje odgovornost uposlenih djelatnika za utvrđene nedostatke i nezakonitosti i poduzimanje stegovnih mjera.

Zlatko Zebić                                  Rajko Aleksić

 

Iz svima razumljivih razloga ovi su zahtjevi bili neprihvatljivi za upravu Radio postaje Nova Gradiška. Podsjetimo da su nalazom revizije utvrđene brojne nepravilnosti i dug od 3 milijuna kuna. Točku na i ovog slučaja dati će istražni i pravosudni organi jer je Gradsko vijeće zatražio da se o nalazima revizije izvijesti Državno odvjetništvo, Uskok i Policijska uprava brodsko-posavska i da postupe po nalazima revizije. Podsjetimo da je gradonačelnik Josip Vuković dobio zadužuje Gradskog vijeća da zajedno s Skupštinom Radio postaje Nova Gradiška nađe način i organizira obavljanje radijske djelatnosti za područje grada Nova Gradiška. Budući da Skupština nije održana, a nema ni kvalitene komunikacije između Grada i uprave Radio postaje ovaj se zaključak ne može ralizirati. Gard Nova Gradiška je zainteresiran da Nova Gradiška ima Radio postaju, pa će se vjerojatno kroz stečaj i razrješenje stanja na Radio postaji naći način za rad ove ili neke druge radio postaje.  

Related Post

VISOKE NOVČANE KAZNE

Autor - 26/09/2013 0
U povodu učestalih medijskih napisa i upita građana o podnošenju prekršajnih prijava protiv građana kojima je istekao rok važenja osobne…

DAN GRADA I ŽUPNI BLAGDAN

Autor - 08/12/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 8. prosinca 2012. – Središnji događaji obilježavanja Dana grada i blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije bile su…