NOVAGRA PREDSTAVLJA DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA: Medalja grada dodijeljena Mariji Španović

2038 0

NOVA GRADIŠKA – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje MEDALJU GRADA gospođi MARIJI ŠPANOVIĆ, za doprinos u obrani Domovine i dugogodišnji predan rad u Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeće upriličenoj u povodu Dana grada Medalju grada uručili su joj gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas-Vujčić.

Marija Španović rođena je 1946. godine u Nijemcima. Svoj radni vijek provela je u našem gradu, u Hrvatsku vojsku uključuje se 18. studenog 1991. godine kao dragovoljka Domovinskog rata. Za svoj rad odlikovana je više puta odličjima predsjednika dr. Franje Tuđmana. Aktivno se uključuje u rad Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata od njenog osnutka 1992. godine. Posebice se posvetila humanitarnom radu u udruzi, skupljanju pomoći braniteljima teškog materijalnog stanja, pomoći oboljelim braniteljicama, okupljanju braniteljica u sportsko rekreativnim aktivnostima. Dugogodišnja je sudionica županijskih i državnih sportskih igara Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata gdje postiže zavidne rezultate, prva predsjednica Kluba braniteljica Brodsko posavske županije, aktivna i u vjerskom životu zajednice.

Zbog svega ovoga, gospođa Marija je predložena za ovo vrijedno gradsko priznanje.

Related Post

Autor - 04/05/2021 0
Izdavačka kuća Buybook će za Šesti internacionalni festival književnosti Bookstan, koji se ove godine održava u periodu od 7. do…

Braniteljski revolt

Autor - 18/02/2012 0
Otvoreno pismo piše Damir Štirba, hrvatski dragovoljac Ovo pišem kao hrvatski dragovoljac od prve sekunde 1991. godine do gotovo kraja…