Rijeka pobijedila u Novoj Gradiški

1126 0

4. listopad 2011. – Aktualne državne prvakinje, odbojkašice

Rijeke, gostovale su večeras u Novoj Gradiški i odigrale utakmicu 1. kola Hrvatskog kupa u osmini finala i, kako se i očekivalo, pobijedile novogradiški sastav sa 3:0 u setovima. Međutim, iako 3:0 izgleda nezgodno, kada se pogleda stanje poena u tim setovima, onda se vidi da su novogradiške odbojkašice prvakinjama pružile vrlo snažan otpor, a gledatelji, koji su bili u dvorani, mogli su to i zorno vidjeti i potvrditi za vrijeme igre.

Prvi set Riječanke su počele silovito: povele su s velikih 5:0, tada je trener Novogradiščanki Damir Runjaš zatražio time-out i odmah je uslijedila promjena rezultata i odnosa na terenu.Kapetanica Iris Ivaniš prva poentira za 1:5, zatim slijedi 2:5, pa 3:6 i na servis Ivaniš još 2 poena za sjajnih 5:7.

Riječanke su se uplašile situacije na terenu i nakon intervencije svoga trenera povećale u seriji na 7:11 nakon sjajne akcije i strašnog smeča Anje Barač. Darija Banožić postiže i 8:11, ali iskusne Riječanke, osobito Došen, sjajni libero gošći i kapetanica Rijeke Bernarda Brčić poentiraju i dižu razliku na 16:11 i 18:11. Kod 20:12 trener Runjaš ponovno time-outom dovodi u poziciju naše igračice da realiziraju prilike i one od 21:11 stižu sjajnom igrom uz podršku publike na 22:15, a do kraja i do potpuno podnošljivih 17:25. Protiv državnog prvaka skupiti 17 poena to je uistinu vrlo dobro, bolje reći odlično.

Rezultat je bio vrlo dobar, a takva je bila i igra. U drugom setu Riječanke vode s 1:0, ali naša Iris strahovitom „bombom“ izjednačuje na 1:1. Gošće vode s 3:1, Ivaniš smanjuje na 2:3, pa poslije Kristina Pilaš na 3:6, Karla Glasnović i na 4:8, Anja Barač na 5:11, Iris Ivaniš na 6:14 ponovno jednim smečom kada su Riječanke odbijajući udarac poslale loptu visoko na tribine. Međutim, Novogradiščanke igraju dobro završnicu, postižu 5 poena i tu su stale, a Riječanke snažnim napadima na mreži i sjajnim blokama na mreži nižu poen za poenom i dobivaju drugi set s 25:12.

U trećem setu ponovno repriza iz drugog: Gošće vode s 1:0, ponovno Iris Ivaniš izjednačuje (1:1), a Riječanke prave seriju i stižu do 7:1. A tada trener Runjaš ubacije pričuve kako bi i one osjetile jaku utakmicu i već pri prvom servisu mlada Franka Zubović asom poentira, Antonija Mlinac ulazi i ona je uspješna na servisu i kod 3:7 najprije Iris Ivaniš na učinkovito dodavanje mlade Dautović šalje strašnu „šutinu“ i postavlja 4:8, te odlazi na servis i uz 3 sjajna servisa dovodi do oduševljenja u gledalištu jer je rezultat nevjerojatan – 7:8. Vodi se tada izjednačena borba, naše odbojkašice sjajno blokiraju smečeve i znalački prihvaćaju ubojite servise prvakinja.

Rezultat se kreće 4 do 5 poena razlike za Riječanke što je sjajan rezultat kada se zna tko je suparnik. Kristina Pilaš uspješno servira, pa i poentira.

Tako se rezultat kreće 11:16, 14:18.15:20 i dok se kod naših osjeća umor Riječanke finiširaju, imaju i set-meč loptu na 24:15, ali naše odbojkašice nisu dozvolile završetak pa prije zadnje lopte oduzimaju gošćama servis i postižu još 2 gola za konačnih 17:25.

Sve u svemu: jedna krasna odbojkaška utakmica, vrlo dobra i odlična igra naših, nisu se prepale renomiranog prvaka i povremeno su djelovale taktički, igrački i poziciono vrlo dobro i rekli bi ravnopravno sa velikim suparnikom.

Ipak favoritkinje su zasluženo pobijedile što se i očekivalo, ali za nas je najvažnije da naše nisu razočarale, nego nasuprot odlično su odigrale i potvrdile da spremno ulaze u novo prvenstvo, ali prije toga moraju uzvratiti Rijeci u iduću srijedu.

Bitno je da je nova odbojkaška sezona počela i da ju naše odbojkašice spremne dočekuju.

 

Večeras su igrale: Iris Ivaniš, kapetanica ekipe, Daria Banožić, Kristina Pilaš, Anja Barač, Marina Vidošić, Karla Glasnović, Lucija Dautović, Franka Zubović, Antonija Mlinac, Klara Vukšić, Antonija Čeliković i Dora Zečević uz trenera Damira Runjaša.

 

Na slici: prije večerašnje povijesne utakmice u Novoj Gradiški u osmini Hrvatskog kupa igrale su devetostruke prvakinje Hrvatske, Rijeka i novogradiške prvoligašice.

Related Post