Vrijedna pobjeda Slavonke u Osijeku

949 0

6. prosinac 2011. Rukometašice Slavonke gostovale su u Osijeku

u zadnjem jesenskom kolu, bilo je to 11. po redu. Nakon vro dobre, borbene i efikasne igre načinile su pothvat i pobijedile domaću Olimpiju sa 26:23 (12:9). Lijepi je to uspjeh ekipe trenerice Ljiljane Zdunić, koja je na ovoj utakmici, na opće ugodno iznenađenje bila u trostrukoj ulozi: kao predsjednica kluba, kao trenerica i – igračica! I, što je najvažnije, sve tri uloge obavila je izvrsno. Uz sjajnog goletera Jasnu Čulinu koja je postigla čak 12 golova, kao nedavno u Novoj Gradiški, trenerica Zdunić je postigla 5 golova, iako je igrala samo drugo poluvrijeme. Za dobre poznavatelje rukometnih prilika kvaliteta Zdunićeve je poznata još iz vremena kada je više godina igrala za prvoligašku ekipu Kutjevački podrumi iz Požege.

 

Slavonka je od početka povela, bilo je 3:1, a poslije su Osječanke u nekoliko navrata smanjivale 2:3, 3:4, 4:5, 5:7, čak i svega na 6:7, ali to je bilo sve. Od tada Slavonka preuzima pucačku inicijativu i postiže razliku od nekoliko golova i dobiva poluvrijeme s 12:9. U nastavku ta razlika se u početku održava na 2 – 3 gola, a kasnije kako je utakmica odmicala razlika se povećavala , pa je bilo čak i 19:11, ali i 19:15. No, to su bili zadnji pokušaji Osječanki jer kako se kraj utakmice primicao Novogradiščanke su bile sigurnije, pouzdanije i rutinerski su utakmicu privele kraju postigavši vrijednu pobjedu 26:23.

 

Ova pobjeda je dobra najava za srijedu kada gostuje vodeća ekipa Druge hrvatske rukometne lige, sjever, Osijek, koja će odigrati revijalnu utakmicu u 16,30 sa slavljenikom Slavonkom.

Istaknimo strijelce u Osijeku: Čulina 12, Zdunić i Bilešić po 5, Milinović 3, Safundžić 1.Još su igrale:Čondrić, Malnar, Mudrovčić, Sokić i Španović.

 

UTAKMICE MLAĐIH KADETKINJA

Slavonka ima pored seniorske ekipe u natjecanju 3. HRL, istok i mlađe kadetkinje koje igraju Prvu hrvatsku ligu devojčica godišta 98 i mlađe. Gostovale su u Đakovu gdje su postigle ove rezultate: U utamici protiv domaćina izgubile su sa 13:22 (6:19). Golove za Slavonku postigle su:Josipa Laslo 6,Ana Marija Dautović 4, Anita Kajtazi 2 i Anja Vidović 1 gol. U drugoj utakmici igrale su protiv Osijeka i također izgubile sa 15:21 (6:14). U ovoj utakmici golove za Slavonku su dale: Josipa Laslo 7, Ana Marija Dautović 5, Anita Kajtazi 2 i Sanja Didović 1. I treću utakmicu naše mlade igračice su izgubile i to protiv Cerne s rezultatom 15:21. Golove na ovoj utakmici su postigle: Josipa Laslo 7, Anita Kajtazi 3, Ana Marija Dautović 2, te Sanja Didović, Anja Vidović i Klara Devčić po 1. Dobar je to rezultat bez obzira na tri poraza jer su naše igračice u razmaku od 3 sata odigrale tri utakmice i to s ekipama višeg stupnja natjecanja.

Slavonka je u svim ovim susretima igrala u sastavu: Sanja i Anja Didović, Klobučar, Crnoja, Laslo, Sokić, Kajtazi, Jurišić, Brkić, Dautović, Samardžić, Devčić i Stroleni, uz trenericu Ljiljanu Zdunić i pomoćnika Grubišića.

 

Na slici: Ljiljana Zdunić, bila je u Osijeku u trostrukoj ulozi:predsjednice kluba, trenerice i igračice.

Related Post