ROKOVO U VRBJU: Folklorno druženje i dobra zabava uz tamburaše, pečenog vola i janjetinu

2196 0

Autor Franjo Samardžić

VRBJE, 17. kolovoza 2018. – Zahvaljujući KUD „Vrbje“ i ove godine na blagdan svetog Roka održana je tradicionalna kulturna i zabavna manifestacija „Rokovo u Vrbju“ čiji je najznačajniji sadržaj bila smotra folklora. Uz nastupe folkloraša i tamburaše TS „Legato“, pečenog vola, janjetinu i specijalitete s roštilja i ove se godine dobro zabavljalo u središtu Vrbja do kasno u noć.

Članove kulturno-umjetničkih društava, okupljene mještane i njihove goste pozdravili su, u ime KUD-a „Vrbje“ predsjednica Organizacijskog odbora Suzana Petrović, a potom i Igor Jurišić, načelnik Općine Vrbje koji nije propustio priliku istaknuti velik doprinos koje daje KUD „Vrbje“ u kulturnom i zabavnom životu, a posebno u očuvanju folklorne tradicije i običaja, te očuvanju kulturne baštine.

– Primjer su mladog KUD-a koji nas dobro predstavlja na manifestacijama diljem Hrvatske. Sudjelujući na „Brodskom kolu“ izborili su se za nastup na „Vinkovačkim jesenima“ i na državnoj smotri pjevačkih društava koja će se održati u Sisku. Danas imaju prigodu pokazati kavi su domaćini, a i to im jako dobro ide. Suradnja s Općinom je jako dobra. Svaku njihovu Manifestaciju financijski podržavamo i to ćemo nastaviti i ubuduće- kazao je načelnik Igor Jurišić.

Uživalo se u ljepotama narodnih nošnji, pjesmi i plesu zahvaljujući folklorašima,. pjevačkim skupinama i tamburašima zahvaljujući Kulturno umjetničkom društvu “Starča” Gornji Bogićevci, muškoj pjevačkoj skupini KUD-a “Drežnik” koja je nastupila uz pratnju tamburaškog sastava, ženskoj pjevačkoj skupini Kulturno-umjetničkog društva “Matija Antun Relković” iz Davora i muškoj i ženskoj pjevačkoj skupini KUD-a „Vrbje“. Kao uvod u smotru folklora bili su konjanici i svečano ukrašene konjske zaprege koje su prošle korz Vrbje.

KUD „Vrbje“ i ove je godine zaslužio pohvale za organizaciju, a Općina Vrbje za potporu koju im daje u radu.

Related Post