rukometaši u standardnom sastavu

1197 0

5. rujan 2011. – Pored prvoligašica Ženskog odbojkaškog kluba,

drugi po statusu visokoplasiranih u hrvatskim ligama u momčadskom sportu su rukometaši RK Nova Gradiška, članovi Druge hrvatsle rukometne lige, Sjever, koje uspješno vodi trener Ivan Sertić. Temeljne pripreme su počeli prije skoro mjesec dana i to na gradskom stadionu i u sportskoj dvorani, te četverodnevni footing na Strmcu sa 16 igrača. To su uglavnom sve igrači standardnog sastava, ista momčad od prošle godine, uz tri priključena mlađa kadeta. Nisu imali prinova, ali ni odlazaka, ako se ne računaju studenti. Naime, četvrorica prvotimaca upisala su fakultet i to: Dominik Barun – strojarstvo, Karlo Milinović – elektrotehniku, Dino Latal i Matej Orelj – kineziološki fakultet.

Trener Ivan Sertić o njihovom odlasku kaže: „ To predstavlja problem u sportskom smislu, ali nas sve u klubu čini izuzetno zadovoljnima jer su se ovi mladi ljudi dokazali i uspjeli napraviti jedne od važnijih koraka u životu. Čestitamo im na tome! Nastavit će igrati za nas a mi ćemo im osigurati trening u Zagrebu“. I još nešto je naglasio zaslužni trener Sertić: „ U našoj momčadi igraju svi domaći igrači, ponikli u klubu, bez ijednog igrača sa strane. Pažnja se posvećuje i odgojnoj ulozi u sportu čega je potvrda da su svi maturanti ove godine upisali željeni fakultet.“ Međutim, uz seniorski sastav, uspješno djeluje momčad mladih kadeta, 96. godište, koji su igrali u visokom stupnju natjecanja u Prvoj hrvatskoj kadetskoj ligi i godišta 98 u ligi za dječake A uzrasta. U ekipima ima niz izuzetno talentiranih igrača od kojih se može očekivati igra u višem rangu – to su dokazali uspješnim nastupom u 1. Kadetskoj ligi s najboljim momčadima Hrvatske. Zasluga je to i njihovih trenera: Ivica Banovčić vodi mlađe kadete, Goran Matijević dječake A i Školu rukometa, a u rad s prvom momčadi se uključuje i Marko Ćosić – student KIF-a.

Seniorska momčad je u ovom pripremnom periodu odigrala nekoliko prijateljskih utakmica, s Požegom dva susreta, poraz u Požegi i pobjeda u Novoj Gradiški, poraz u Slavonskom Brodu. Na turniru u Ivanić Gradu odigrali su s domaćinom 28:28, s Maksimir Princom 22:24. Bile su to dvije vrlo jake i kvalitetne utakmice, iako rezultat nije bio u prvom planu pošto je to odigrano u fazi temeljnih priprema. Inače, trener Sertić ima pozitivno mišljenje o natjecanju seniorske momčadi: „Liga je jaka, sve momčadi su podjednake. S prošlogodišnjim plasmanom sam zadovoljan s obzirom da smo bili novaci u ligi i na činjenicu da smo bili jedna od najmlađih momčadi lige. Ove godine cilj nam je osvojiti plasman od 4-6 mjesta“.

Standardni sastav RK Nove Gadiške lani i ove godine čine ovi igrači: vratari: Dino Latal i Filip Penić, krila: Marko Miletić, Dominik Barun, Igor Mihić, Bruno Curić, Ivan Dujić,Mihael Petranović, vanjski: Mladen Ivanišević, Zdravko Zaužel, Filip Prša, Marko Sertić, Karlo Milinović, te pivoti: Marko Ćosić, Marko Lončarević i Karlo Penić.

Prvenstvo počinje 24. rujna, a u 1. kolu Novogradiščani igraju u Prelogu, a prvu utakmicu u Novoj Gradiški u 2. kolu protiv Orahovice.

U subotu 10. rujna RK Nova Gradiška u našoj sportskoj dvorani organizira mini turnir gdje će igrati RK Ivanić, AG Dinas i RK Nova Gradiška, koji je jedna od zadnjih provjera, koje vrijedi doći i pogledati.

 

Na slici momčad rukometaša Nove Gradiške, članovi Druge hrvatske rukometne lige, Sjever.

KLIKNITE NA SLIKU!

Related Post