SAVJETOVANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE – Poticaji samo dobrim i odgovornim gospodarima

879 0

DRAGALIĆ, 20. ožujak 2012. –  – U sklopu poučavanja informiranja

poljoprivrednika o njihovim obvezama prema legistlativi RH koja se odnosi na primanje poticaja koja su uokvirena u zajedničku agrarnu politiku s Europskom unijom u Dragliću su se na savjetovanju okupili poljoprivrednici s područja općine Dragalić. Predavanje za nositelje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava organizirala je Hrvatska poljoprivredna komora – Javna poljoprivredna savjetodavna služba.

 

O pravilima ponašanja u gospodarenju koja su propisana i obvezna za one koji reflektiraju na poticaje govorio im je mr. Mijo Gašparović, dipl. agr. viši stručni savjetnik za ruralni razvoj Javne poljoprivredne savjetodavne službe.

 

– Ako na neki način, nenamjerno ili namjerno, povrijede propisana pravila umanjiti će im se poticaja na koja inače imaju pravo. S ovim smanjenjem će zapravo biti kažnjeni za nepoštivanje tih pravila. To je za ljude jako važno i nužno ih je uputiti da to znaju. Naši su poljoprivrednici inače, manje ili više, dobri gospodari i znaju ta pravila koja su i inače elementi dobrog gospodarenja i kod nas uobičajeni. Ovdje se posebno podvlači kao obveza – kazao je mr. Mijo Gašparović.

 

Do sada su ovakvi skupovi održani u Staroj Gradiški i Gornjim Bogićevcima, a uskoro će se održati i u Okučanima. Kako ističe mr. Gašparović savjetovanja poljoprivrednika će se ponavljati u nekoliko navrata.

Related Post