SKUPŠTINA ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE

886 0

NOVA GRADIŠKA, 22. ožujak 2012. – Na jučer održanoj Godišnjoj skupštini Zajednice tehničke kulture Nova Gradiška još jednom su potvrđene hvale vrijedne brojne aktivnosti i javni nastupi udruga članica i njihovih 246 članova.

 

Sve su se aktivnosti organizirale u okviru raspoloživih skromnih sredstava, a razina javnih nastupa održana je u 2011. godini zahvaljujući sredstvima koja osiguraju same udruge iz drugih izvora. Da je novac prepreka brojnijim aktivnostima i stručnom osposobljavanju potvrđuje i činjenica da se, kako je kazao predsjednik Slavko Podgornjak, zbog neimaštine ne ide na seminare izvan Nove Gradiške.

 

Osim konstatacije da je za rad Zajednice tehničke kulture i udruga potrebno više novca, uz zahvalu Gradu što u proračunu godišnje izdvaja 30.000 kuna, bilo je primjedbi na visoku najamninu od 10.000 kuna koje se godišnje plaća Gradu.

 

Skupština, na kojoj je bio zamjenik gradonačelnika Milan Mateša, usvojila je izvještaje o radu i financijskom poslovanju za 2011. godinu i plan rada i financijski plan za 2012. godinu. Slavko Podgornjak smatra da su oni realno napravljeni, ali je i naglasio da se radi i o planovima želja, jer Zajednice tehničke kulture nema sredstva za koja bi se moglo reći da su sigurna i da će ih dobiti.

Milan Mateša je kazao da, u trenutku kada se iz godine u godinu smanjuju izvorni prihodi u gradskom proračunu iz poreza i prireza, Grad nastoji u okviru svojih mogućnosti osigurati novac za rad Zajednice i udruge u oblasti tehničke kulture. Komentirajući primjedbe na visinu zakupnine, kazao je da je Zajednica tehničke kulture odlukom Gradskog vijeća svrstana u najnižu skupinu u kojoj su i najmanje najamnine za prostor.

 

Godišnju nagradu ZTK grada Nova Gradiška za 2011. godinu dobio je Goran Dorić, član Foto kluba F4 Nova Gradiška. Dugo godina bavi se fotografijom i jedan je od osnivača kluba. Nastupa samostalno i na skupnim izložbama. Dobiva nagrade za svoje fotografije. Od osnivanja Foto kluba F4 snima izložbe i manifestacije za dokumentacije ZTK. Zahvalnice za doprinos u opremanju prostorija ZTK i rad dobili su HAK, Auto klub Nova Gradiška, Mario Magdić i Branimir Ivanišević iz Auto kluba Nova Gradiška, Ministarstvo financija, Porezna uprava Nova Gradiška i Željko Grganić.

Goran Dorić

Mario Magdić

 

U 2011. godini nisu izostala ni priznanja koja su dobili udruge i pojedinci za dugogodišnji rad. U povodu Dana grada Nova Gradiška Grb Grada dobio je Zdravko Jugović ( Radio klub) , a Medalju grada Krešimir Knežević (OTC „Classic 99“. Boris Jugović predložen je za Nagradu za životno djelo Hrvatske zajednice tehničke kulture, a Slavko Podgornjak za Državnu nagradu „Faust Vrančić“.

Related Post

NOVI USPJESI NOVOGRADIŠKIH MAŽORETKINJA

Autor - 08/06/2010 0
autor Natalija Golovrški,prof. foto: Siniša Lang  Nakon velikih uspjeha na državnom natjecanju, održanom u ožujku ove godine, novogradiške mažoretkinje nastavljaju s odličjima.…