POLICIJA EDUCIRA NAJMLAĐE

865 0

 

22. ožujak 2012.Sigurno na internet – U Osnovnoj školi

„Viktor Car Emin“ u Donjim Andrijevcima i Osnovnoj školi „Ivan Meštrović“ u Vrpolju održana su edukativna predavanja učenicima u vezi sigurnosti na internetu. Predavanje je održao policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske g-din Darko Ćorković uz nazočnost kontakt policajaca Policijske postaje Vrpolje Ante Grgića i vođe sektora Tomislava Sudića.

 

 

Ovo edukativno predavanje na temu „Sigurnost na internetu“ poslušalo je 70 učenika sedmih razreda i 55 učenika osmih razreda. Pritom su učenici upoznati o tome kako na siguran način koristiti internet i kako postupiti ukoliko se nađu u neželjenim i neugodnim situacijama.

 

Upoznavanje sa zanimanjem policajac – U Dječjem vrtiću „Trnoružica“ u Slavonskom Brodu održana radionica na temu „Upoznavanje sa zanimanjem policajac“ kojom prilikom su kontakt policajci Policijske postaje Slavonski Brod Ivo Čondić i Mladen Ergotić ukratko prilagođeno dobi djece (6-7 godina) opisali poslove koje policajci obavljanju.

 

Radionici je prisustvovalo 30 djece i to starije skupine koja na jesen kreće u školu. Kontakt policajci su pritom govorili na temu polaska u školu i ponašanja djece u prometu (prelazak preko pješačkog prijelaza, upoznavanje sa radom semafora i slično). Djeca su kontakt policajcima otpjevala par pjesmica na temu prometa i semafora, dok su ih policajci počastili bombonima. Ugodno druženje djece i policijskih službenika trajalo je jedan školski sat. Radionica je obuhvatila i razgledanje službenog vozila.

Related Post