Slavonija jesenski prvak 2. ŽNl, zapad

1156 0

14. studeni 2011. Bodovaljci slave jer je

 njihova Slavonija u uzbudljivoj završnici, u zadnjem kolu, pretekla do tada vodeći Posavac i osvojila naslov jesenskog prvaka! Dok su, izgleda, Davorci slavili veliki uspjeh Hrvatske u Istanbulu i njihovog i našeg Ivicu Olića, momčad Psunj Sokola skinula ih je s prvog mjesta pobijedivši ih na utakmici u Okučanima (2:0). Priliku je iskoristila Slavonija koja je stalno prijetila iz prikrajka i na kraju je dobila utrku i pripao joj je naslov prvaka. Za oproštaj sa sezonom je visoko s 4:1 pobijedila Dinamo i uz osvojeno prvo mjesto postala i najefikasnija momčad lige (33). Dinamo je porazom u Bodovaljcima izgubio drugo mjesto, pa ga je pretekao Polet koji je na gostovanju kod Krečara pobijedio minimalno(3:2), ali dovoljno da se bodovno izjednači sa Slavonijom i osvojii naslov vice-prvaka jeseni. Budućnost je u Rešetarima s minimalnih 3:2 pobijedila Slavonac pa je s petog mjesta u 12. kolu skočila za 2 mjesta i zauzela treću poziciju također sa istim brojem bodova kao i prva Slavonija i drugi Polet (24). Posavac je „zahvaljujući“ okučanskom porazu (0:2) morao se zadovoljiti čak četvrtim mjestom, iako ima samo 1 bod manje (23). Bili smo sigurni, bar se tako vjerovalo, prema solidnim igrama Davoraca u završnici da će osvojiti jesenski naslov, ali je očito okučanska utakmica presudila. Nasuprot, Psunj Sokol je ovom pobjedom (2:0) nad Posavcem skočio za dva mjesta, sa sedmog na peto i s Dinamom ima isti broj bodova (22). Sloboda je u Gornjim Bogićevcima odigrala svega 2:2 s Mladosti što ju je koštalo pada na tablici, pa je sada deveta, a Mladost je također pala za jedno mjesto. U donjem domu nije bilo promjene plasmana iako je Slavija u Starom Petrovom Selu pobijedila Omladinca (2:0), a Soko AKZ visoko poražen u Orubici od Sloge (1:4).

 

A sada pogledajmo učinak najuspješnijih i najneuspješnijih u jesenskom dijelu: Najviše pobjeda, zanimljivo, ima čak 5 momčadi: prva Slavonija, drugi Polet, treća Budućnost četvrti Posavac i čak sedmi Dinamo po 7, a najmanje 13. Slavonac i 14. Soko AKZ (1). Najviše neodlučnih igara ima okučanski Psunj Sokol i Mladost (4), a najmanje Slavija koja nije niti jednom odigrala utakmicu bez odluke. Najbolju obranu ima Posavac (12), a najlošiju Slavonac (39). Najefikasniji je jesenski prvak Slavonija (33), a najneefikasniji Soko AKZ (7). U zadnjem jesenskom kolu najviše golova palo je u Rešetarima, Srednjem Lipovcu, Bodovaljcima i Orubici (5), najmanje u Starom Petrovom Selu i Okučanima (2). Najvišu domaću pobjedu ostvarila je Slavonija, a gostujuću Sloga (4:1). Domaćini su ostvarili 4 pobjede, a gosti dvije, a jedna je utakmica završena neodlučno.

 

O jesenskom prvaku Slavoniji pisat ćemo ovih dana još više, a sada donosimo samo najsvježiju snimku momčadi s vodstvom kluba nakon osvajanja naslova jesenskog prvaka.

 

Evo sada svih rezultata, zadnjeg, 13. kola jesenskog dijela u Drugoj županijskoj ligi, zapad: Budućnost – Slavonac 3:2, Slavija – Omladinac 2:0, Soko AKZ – Sloga 1:4, Sloboda – Mladost 2:2, Krečar – Polet 2:3, Slavonija – Dinamo 4:1, Psunj Sokol – Posavac 2:0.

 

REDOSLIJED jeseni: Slavonija, Polet i Budućnost 24, Posavac 23, Psunj Sokol 23, Dinamo 22, Krečar 21, Sloga i Sloboda 20, Mladost 19, Omladinac 17, Slavija 9, Slavonac i Soko AKZ 4 boda.

 

Na slici: momčad Slavonije iz Bodovaljaca sa vodstvom, novi jesenski prvaci 2.ŽNL, zapad

Related Post