SVIRAJTE NAM TAMBURAŠI – 40 GODINA KUD-a „TAMBURICA“

980 0

STARO PETROVO SELO, 9. svibanj 2011. – Općina Staro Petrovo selo ove je godine u povodu Dana općine za uspješan dugogodišnji rad općinskim godišnjim Priznanjem nagradila KUD „Tamburica“ i njene članove. Prizanje je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ivanu Lekiću, glazbenom pedagogu i doajenu hrvatske tamburaške glazbe,

uručio općinski načelnik Željko Kočijašević. O „Tamburici“ kroz koju je prošlo više tisuća članova i nekoliko stotina tamburaša, koji su na koncertima u domovini i diljem svijeta (Češka, Njemačka, Danska, Švicarska, Italija, SAD, Kanada, Venezuela), oduševljavali slavonskom pjesmom i galili srca naših islejenika, bit će ove godine još riječi.

Kako doznajemo do Ivana Lekića 40. obljetnica postojanja i rada planira se obilježiti velikim svečanim koncertom u studenom u školskoj športskoj dvorani u Starom Petrovom Selu.

 

Obilježavanje obljetnice razlog je zašto se ove godine u Starom Petreovom Selu neće održati jedan od koncerata 34. međunarodni festival Hrvatske tamburaške glazbe iako će na njemu sudjelovati i tamburaški orkestar KUD-a „Tamburica“. Festival će početi 13. svibnja otvorenjem i koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Potom se seli u Vukovar, Beli Manastir, Našice, Feričance, Sombor i završava u Našicama.

Orkestar KUD-a „Tamburica prijavio se u natjecateljskom dijelu i 21. svibnja nastupiti će u Feričancima zajedno s tamburaškim orkestrima iz Tuzle, Vipave i dječji tamburaškim orkestrom iz Varaždinskih Tolica.

Related Post

POLICAJAC MOJ PRIJATELJ

Autor - 23/10/2012 0
STARO PETROVO SELO, 23. listopad 2012. – Kontakt policajci Policijske postaje Nova Gradiška I. Dakić i T. Maraković, proširili su…