TRADICIONALNI KONCERT BIVŠIH UČENIKA OSNOVNE GLAZBENE ŠKOLE UČILIŠTA RELKOVIĆ

1095 0

U PETAK 12.TRAVNJA 2013. – koncert u Dvorani Relković održali su bivši učenici Osnovne glazbene škole Učilišta Relković.

 

Na sada već tradicionalnom koncertu nastupio je dio učenika koji su nekad pohađali ovu ustanovu, a danas nastavljaju ploviti svijetom glazbe u srednjim glazbenim školama i na fakultetima.

 

Na početku koncerta goste i izvođače pozdravila je stručna voditeljica Škole ANA TURKALJ, a potom su svoje umijeće sviranja pokazali:

 

– KRISTIJAN ŽAKIĆ student 1.godine studija glazbene pedagogije na UMAK u Osijeku u klasi prof. Jagode Cvetičanin

– DANI KANĐERA, učenik 1.,razreda gitare Srednje glazbene škole u Novskoj (prof. Saša Babić),

– ZVONIMIR ORŠULIĆ učenik 1. razreda trube u Srednjoj glazbenoj školi Požega ( prof. Tomislav Ratković),

– LAURA BUŠIĆ, učenica 1.g. gitare SGŠ Požega (prof. Antun Markulić) ,

– MANUELA VUKOVIĆ, učenica trećeg razreda klavira u Glazbenoj školi u Novskoj, (prof. Lorena Alpeza)

– I SLAVICA SERENČEŠ sa svojom kolegicom ANJOM PAPAL s prve godine studija klavira na UMAKU u Osijeku u klasi doc. Konstantina Krasnitskya.

Koncert za sjećanje na godine provedene u našoj glazbenoj školi, koncert za buduće uspjehe na glazbenim plovidbama po domaćim , a možda i svjetskim glazbenim pozornicama, koncert za sjećanje na dugu tradiciju ove škole koja je od šk.godine 1964/65. do dašanjih dana iznjedrila brojne generacije mladih glazbenika kojih se naša glazbena škola s radošću sjeća, a vjerujemo da su sjećanja obostrana.

 

Na lijepom glazbenom događaju mladim glazbenicima je čestitala i poželjela uspjeh u daljnjem školovanju ravnateljica Učilišta Relković prof. MARIJA KARLOVČAN-SUBIĆ.

 

A u ime svih nekadašnjih i sadašnjih učitelja, ravnatelja i voditelja škole, u ime svih koji su u djelokrugu svoga rada poznavali ove mlade ljude i bili dio njihove glazbene i životne plovidbe kroz Glazbenu školu Učilišta Relković poruka za kraj : PLOVITE SRETNO – KRISTIJANE, DANI, ZVONE, LAURA, MANUELA I SLAVICE, I SVI DRUGI DRAGI UČENICI OSNOVNE GLAZBENE ŠKOLE UČILIŠTA RELKOVIĆ KOJI OVE GLAZBENE VEČERI NISTE MOGLI BITI NA KONECRTU. NEKA VAS NOSE GLAZBENE NOTE I STEČENA ZNANJA KAKO U VAŠIM PRVIM, OSNOVNIM, TAKO I U SADADAŠNJIM I BUDUĆIM GLAZBENIM KORACIMA.

 

kv-poumar

Related Post

DOM KULTURE

Autor - 18/06/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 18. lipnja 2014. – Izložba fotografija „Navijači“ autora Krešimira Mihečića, dugogodišnjeg člana Foto kluba Zagreb, nositelja naslova „Majstor…

GRADSKA GLAZBA SVOME GRADU

Autor - 10/12/2012 0
U petak 7.prosinca 2012., u predvečerje blagdana Dana Grada i Župe Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije, pred punim gledalištem Dvorane…