TRI VOZAČA NAPUHALA 9,20 PROMILA: Prošli tjedan u 24 prometne nesreće ozlijeđeno 10 osoba

217 0

SLAVONSKI BROD, 20.  lipnja 2022. – Tijekom vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirana su 23 kaznena djela. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježeno je ukupno 15 prometnih nesreća, tri s ozlijeđenim osobama, te 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. 

U području javnog reda i mira, evidentirana su četiri događaja narušavanja javnog reda i mira.

 

S 2,60 promila alkohola u organizmu skrivio prometnu nesreću

U prometnoj nesreći koja se dogodila 18. lipnja, oko 20 sati, u Radovanju, koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač, lakše je ozlijeđen 71-godišnjak. Utvrđeno je da je 37-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,60 promila) upravljajući osobnim automobilom s priključenom lakom prikolicom, krećući se brzinom većom od dopuštenih 70 km/h, nije na vrijeme ispred sebe uočio radni stroj (neregistriran) s priključenom poluprikolicom ručne izrade, kojim je upravljao 71-godišnjak. U kočenju je došlo do udara prednjeg dijela automobila u poluprikolicu i slijetanja poluprikolice, te radnog stroja sa kolnika. Policijski službenici su 37-godišnjaka zadržali u policiji na otriježnjenju. Protiv počinitelja prekršaja policija podnosi odgovarajuće prijave. 

Zadržan u policiji na otriježnjenju

U Slavonskom Brodu, na raskrižju Sjeverne i Zapadne vezne ceste, dana 18. lipnja, oko 22 sata, prometnu nesreću s materijalnom štetom, prouzrokovao je alkoholizirani 41-godišnjak. Naime, 41-godišnjak je skrenuo ulijevo ne propustivši osobni automobil kojim je upravljao 26-godišnjak s prednošću prolaska, te je došlo do udara jednog automobila u drugi. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Alkotestom je u organizmu 41-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 2,12 promila, te je zadržan u policiji na otriježnjenju. Policijski službenici protiv 41-godišnjaka podnose odgovarajuće prekršajne prijave nadležnom sudu u Slavonskom Brodu. 

U organizmu vozača alkotestom očitana koncentracija alkohola od 2,48 promila

Policijski službenici Policijske postaje Okučani, prilikom nadzora prometa, dana 19. lipnja, oko 0,50 sati, u Okučanima su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 22-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola. Alko-testiranjem je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od  2,48 promila, te je zadržan u policiji do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

 

PROŠLOTJEDNI NADZORI PROMETA NA CESTAMA

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 13. do 19. lipnja 2022. godine, dogodilo se ukupno 24 prometnih nesreća, od kojih osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno deset osoba: dvije osobe su teže ozlijeđene, a osam osoba je lakše ozlijeđeno.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 246 prometnih prekršaja, od čega: 75 prekršaja nepropisnih brzina, 37 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji kao npr. 3 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska i sl… Najveća nepropisna brzina od 79 km/h utvrđena je u naseljenom mjestu, izmjerena je u Slavonskom Brodu, a kojom se kretao 59-godišnji vozač osobnim automobilom. Najveća nepropisna brzina od 177 km/h utvrđena je van naseljenog mjesta, a izmjerena je na autocesti A3, a kojom se kretao 27-godišnji vozač osobnim automobilom. Također, 15. lipnja na autocesti A-3, utvrđena nepropisna brzina od 177 km/h, a kojom se kretala 25-godišnjakinja osobnim automobilom.

Najveća koncentracija alkohola od 2.60‰, očitana je u subotu oko 20 sati, u organizmu 37-godišnjaka, koji je u Radovanju upravljao osobnim automobilom. Napominjemo da i dalje Policijski službenici nastavljaju s nadzorima prometa te pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama će o prometnoj nesreći Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post

UHVAĆENI PROVALNICI U KIOSKE

Autor - 07/03/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 7. ožujak 2016. – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u subotu, 5. ožujka, proveli su kriminalističko istraživanjem…