Turistička zajednica seli u zgradu Karitasa

1224 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 15. ožujka 2019. – Adaptiranjem zgrada u središtu grada, one uz to što nakon uređenja fasada  ljepše izgledaju, nakon unutarnjeg uređenja  mijenjaju i svoju dosadašnju namjenu, ili kao što je to slučaj s Gradskim muzejom,  dobivaju dodatne prostore. Jedna od zgrada  koja će uskoro promijeniti namjenu je  zgrada Karitasa u vlasništvu Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Kazao je to na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća  gradonačelnik Vinko Grgić, odgovarajući na pitanje vijećnice Jelene Kovre (SDP)  što se sve planira raditi u nastavku uređenja centra grada.

-Prioritet u uređenju centra  grada   trenutno je zgrada Katastra, a radovi su u tijeku. Potom  će se urediti  zgrada Karitasa  koja je u vlasništvu župe, a   u  koju  planiramo preseliti   gradsku Turističku zajednicu. Dogovorili smo se sa župnikom i potpisali ugovor. Uložit ćemo sredstva grada u obnovu pročelja i  interijera.   Župnik je dobio suglasnost konzervatora  i pripremamo radove – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Turistička zajednica bi iz  prostora u Ulici slavonskih graničara trebala preseliti  do svibnja.

Related Post

SPORTSKE AKTIVNOSTI POLICIJE

Autor - 12/11/2014 0
SLAVONSKI BROD, 12. studeni 2014. – Niti prošli tjedan u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj nije protekao bez sportskih aktivnosti. Naime, u…