U ORGANIZACIJI EUROPSKOG ODBORA REGIJA

1013 0

Bratislava, 8. i 9. srpnja 2016. – Na samitu koji se u organizaciji Europskog odbora regija održava u Bratislavi i koji je 7. je po redu Europski samit gradova I regija, te se događa se u ključnom momentu slovačkog preuzimanja

predsjedavanjem Vijećem EU, na kao član Odbora regija, sudjelovao i brodskoposavski župan Danijel Marušić

 

Rasprave na samitu vodile su se oko neiskorištenog potencijala za ulaganja na prostoru europskih gradova, regija i ruralnih područja Pokušavaju se naći rješenja za prepreke koje onemogućavaju ulaganja i odgovori na značajne gospodarske i tehnološke promjene koje velikom brzinom mijenjaju društvo I teritorije posebice na lokalnoj I regionalnoj razini.

 

U smjeru dugoročne vizije razvoja Europskog odbora regija donesena je Deklaracija iz Bratislave. Popraćena je akcijskim planom temeljenim na usvojenim dokumentima Odbora regija kao političkim prioritetima. Predsjednik Odbora regija će Deklaraciju is Bratislave uputiti najvažnijim institucijama EU, kao i slovačkom Predsjedništvu Vijećem EU.

 

Samit je okupio vise od 800 sudionika, nacionalne I regionalne lidere, predstavnike institucija EU te stručnjake za rasprave na visokoj razini.

Related Post