UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH NOVA GRADIŠKA POBJEDNICI MALONOGOMETNOG TURNIRA U GRAZU

991 0

Autor Stjepan Tomašković, predsjednik udruge

GRAZ 29. studeni 2010. –  Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška  prihvatila je poziv Udruge za šport i kulturu i centra za mlade (GSZ GRAZ) za sudjelovanje na malonogometnom turniru  i poslala svoju malonogometnu sekciju na taj turnir. Na  turniru malonogometaši nisu predstavljali samo sebe

i Udrugu gluhih i nagluhih Nova Gradiška nego i Grad Novu Gradišku i Republiku Hrvatsku. Na tom jakom turniru malonogometaši Udruge gluhih i nagluhih su među 14 ekipa osvojili 1. mjesto, što je za mnoge Europske ekipe, koje su sudjelovale na tom turniru, pa i za nas bilo veliko iznenađenje.

 

 

Udruga gluhih i nagluhih se nadala što boljem plasmanu ali 1. mjestu baš i ne. Zato što je Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška poslala veoma mladu ekipu (da tako kažem skoro dječji vrtić) među iskusne ekipe koje su sudjelovale na mnogim turnirima u Europi. Isto tako i ovim mladićima čestitam ne samo na osvojenom 1. mjestu, nego i na pristojnom ponašanju na terenu ali i izvan njega. Pokazali su pravi karakter kao zreli ljudi. Poslije malonogometnog turnira bilo je druženje svih sudionika i domaćih gluhih u njihovim prostorijama do kasnih jutarnjih sati. 

 

Malonogometna ekipa je već dobila pozive za još nekoliko turnira koji će se održati iduće 2011. godine. U nekoliko Europskih zemalja a to su: Maribor, Beč, Sarajevo, Živnice, Bern, Dortmund, Szekszard, Prag, Novych Zamkoch, Bratislava, Linz i Graz. Ovim putem se zahvaljujemo donatoru Vuković Production iz Nove Gradiške što nam je omogućio putovanje i sudjelovanje na turniru u Grazu. Na neke turnire možda ćemo ići, ali to sve ne ovisi o nama nego o financijskoj situaciji Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška. Kad bi barem još neki donatori pomogli bili bi smo im veoma zahvalni.

 

Stjepan Tomašković  i  Josip Bošnjak

Related Post

UDRUGA „SV LEONARD“ KOMARNICA

Autor - 20/12/2015 0
KOMARNICA – Treću godinu za redom, komarnička udruga „Sveti Leonard“ upriličila je tradicionalno lijep kulturno-zabavni program kao pripravu za Božić,…