UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH OVE ĆE GODINE ZAPOSLITI DEVET OSOBA

1047 0

NOVA GRADIŠKA, 24. lipnja 2011. – Ove smo godine za rad udruge osigurali oko 600.000 kuna što je veoma značajno za jedno malu udrugu kakva je naša – kaže Josip Bošnjak, operativna osoba u Udruzi gluhih i nagluhih osoba Nova Gradiška. Osmislio je nekoliko hvale vrijednih projekta za koje je dobiven novac s kojim će se realizirati aktivnosti

značajne za rad udruge i njene članove, posebno za zapošljavanje mladih. 

– Udruga je dobila 520.000 kuna za godišnji program koji smo kandidirali Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi. Na taj smo način htjeli i uspjeli osigurati novac za rješavanje problema nezaposlenosti naših mladih članova. Išli smo s idejom da mladim članovima pomognemo zapošljavanjem, a starijim članovima udruge osiguramo pružanje raznih usluga u obitelji. Naših šest članova koji će dobiti posao za njih će obavljati poslove čišćenja, uređenje dvorišta i okućnice, cijepanje drva i druge poslove kakve, kroz sličan program za stare i nemoćne osobe, obavljaju zaposleni u Crvenom križu. Vjerujem da ćemo ovom aktivnošću dobiti i nove članove u udrugu – kaže Josip Bošnjak.

Šest mladih članova Udruge gluhih i nagluhih osoba trebali s radom početi 1. srpnja. Ova aktivnost provodi se u suradnji s Gradom Nova Gradiška i Centrom za socijalnu skrb, a financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti financirati će rad tumača koji će raditi četiri sata dnevno do kraja godine. On će biti kao stručna podrška osobama oštećena sluha, davati pomoć kod suda, liječnika i sličnim i drugim potrebama koje u komunikaciji imaju osobe oštećena sluha. Dvije zaposlenice, koje taj posao već rade, plaća Hrvatski zavod za zapošljavanje preko javnih radova. Josip Bošnjak naglašava da će se u rad udrugu ovoga ljeta uključiti i volonteri iz SAD koji će za djecom organizirati školu engleskog jezika koja će trajati od 11. srpnja do 15. rujna.

Related Post