Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“: Stjepan Pavlagić ponovo izabran za predsjednika

4791 0

Autor Franjo Samardžić

STARO PETROVO SELO,  17.  veljače 2018. – Da je Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ jedna od najaktivnijih udruge te vrste  potvrdila je  sinoć, održana pod predsjedanjem  Mirka Đanića, redovna i izborna Skupština i   izvješće koje je podnio predsjednik Stjepan Pavlagić. Nisu zato izostale ni pohvale općinskog načelnika Nikole Denisa  koji je, osim što je izrazio zadovoljstvo radom udruge i pohvalio njene članove, kazao kako Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ uspješno predstavlja Općinu Staro Petrovo Selo.

   U 2016. i 2017.  godini petrovoselski  vinogradari i voćari  imali su  velike štete od tuče i mraza i bile, kako je naglasio Pavlagić,  nepovoljne za udrugu  i njene  članove među kojima su i četiri žene.

    Udruga je zavidno opremljena opremom za  održavanje vinograda i voćnjaka, a pošto su prošle godine od Općine Staro Petrovo Selo dobili 25.000 kuna kupili su  malčer i prskalicu (amortizer)  od 200 litara.  Kako je naglašeno, bila je to dobra investicija koja će članovima udruge pomoći u proizvodnji.

   Organizirani su edukativni izleti i prezentacije proizvoda, surađivali su s  udrugama vinogradara i voćara   „Slavča“ Nova Gradiška, Crnik, Kaptol  i Oriovac.   Predsjednik Stjepan Pavlagić   posebno je naglasio  suradnju s  LAG-om „Zapadna Slavonija“ i podržao  inicijativu da  se na nivou Brodsko-posavske županije udruže vinogradari i voćari.

  Održana je  tradicionalna martinjska zabava, trinaesta po redu.

  Zajedno sa udrugama iz Nove Gradiške i Cernika   su  na Novogradiškim poduzetničkim idejama „Nova Gradiška 2018.“   predstavili vina novogradiškog vinogorja, a  kao udruga  sudjelovali su na  ovogodišnjem Grahfestu u Novoj Gradiški. Nije izostala ni tradicionalna manifestacija Vinkovo u Starcima.

   Skupština je prihvatila izvješća o radu, financijsko i izvješće  Nadzornog odbora. Usvojen je i program rada za 2018. godinu.

   Na skupštini su bili nazočni Franjo Matijašević, Udruga vinogradara i Voćara „Slavča“ Nova Gradiška, Marija Milašin, Udruga vinogradara i voćara Orivac, a uz načelnika Nikolu Denisa nazočan je bio i predsjednik Općinskog Vijeća Slavko Mulac.  

   Vladimir Plavac je u ime Izvršnog odbora, koji je analizirao rad vodstva udruge u proteklom periodu,  kazao da nema razloga mijenjati čelne ljude.

   Za predsjednika je  ponovo izabran Stjepan Pavlagić, a za zamjenika Vinko Majer.  Stjepan Krizmanić izabran je za tajnika, a Ivica Turkalj za blagajnika.  Članovi Izvršnog odbora su  još Antun Posavčević,  Alojz Dubiel i Vladimir Plavac.

 

   

   

  

 

 

    

Related Post