Uspjeh novogradiških pikadista na državnom prvenstvu gluhih 

864 0

VARAŽDIN / NOVA GRADIŠKA – U Varaždinu dana 16. ožujka 2019. godine je održano Državno Prvenstvo gluhih u pikadu. Sudjelovalo je ukupno 24 ekipa na jednodnevnom natjecanju koje je u Varaždinu privuklo preko 124 pikadista iz svih krajeva Hrvatske. To je sve najbolje što ima hrvatski pikado gluhih moglo se vidjeti u KTC (Križevački trgovački centar) – Varaždin, uključujući sve igrače muške i ženske osobe. Za sve njih ovo je bio odličan test za predstojeće Državna Prvenstva gluhih u sljedećim godinama te postojanje sudjelovanje na EP.

U Varaždinu je nastavljena osmogodišnja dominacija ekipa iz Varaždina koji su osvojili naslov prvaka 8. godinu za redom. Čast ostatka Hrvatske spasila je ekipa iz Nove Gradiške te Siska. Novogradiščani su u najnapetijem natjecanju u 3. krugu natjecanja – ispustila 11 bodova razlike te tron u natjecanju za prvo mjesto prepustila aktualnim prvacima Varaždinu da preteknu Novogradiščane.

“Ma uopće nije bilo lako, konkurencija je ove godine bila strahovito jaka. Najteži nam je protivnik bio naš najveći rival iz Varaždina. S obzirom da smo poslali 5 ekipa iz Nove Gradiške gdje su sudjelovali svi dobni uzrasti naš najmlađi član je imao 9 godina a najstariji je imao 67 godina”, rekao je Antonio Škvorić, predsjednik Športske Udruge gluhih Nova Gradiška.

Najmlađi članovi ŠUG NG u muškoj i ženskoj konkurenciji su pokupili svi 6 medalja od 1 do 3 mjesta te smo imali dvije medalje za 2. i 3. mjesto u pojedinačnom djelu natjecanja. Uz medalje okitili smo naslov doprvaka Hrvatske.

DRŽAVNO PRVENSTVO GLUHIH U PIKADU:

 1. VARAŽDIN;
 2. NOVA GRADIŠKA i
 3. SISAK;

U-18 – žene:

 1. MIRJAM GELEMANOVIĆ – ŠUG NG;
 2. SARA DAUTOVIĆ – ŠUG NG;
 3. PAULA DAUTOVIĆ – ŠUG NG;

U-18 – muški:

 1. ALEN ŠEBALJ – ŠUG NG;
 2. DAVID IVEZIĆ – ŠUG NG;
 3. ANTONIO ŠKVORIĆ – ŠUG NG.

POJEDINAČNO NATJECANJE – muški:

 1. ROBERT ŠINKO – VARAŽDIN;
 2. NIKOLA MARKAJ – ŠUG NG;
 3. IVAN ŠIMUNOVIĆ – ŠUG NG;

Related Post

ŽUPAN U BRISELU

Autor - 04/04/2014 0
SLAVONSKI BROD, 4. travnja 2014. – Od 2 travnja, u Briselu se održava 106. plenarno zasjedanje odbora regija na kojem…