UNATOČ ZABRANI UŠAO U HRVATSKU PLIVAJUĆI PREKO SAVE

493 0

27. svibanj 2011. – Jučer oko 13.50 sati policijski službenici Postaje

granične policije Slavonski Brod utvrdili su da je 47-godišnjak (državljanin Bosne Hercegovine) preplivao rijeku Savu kod Slavonskog Broda iz susjedne Bosne i Hercegovine. On je uhićen i doveden u prostorije policije, te je utvrđeno da ima zabranu ulaska u Republiku Hrvatsku od rujna 2010. do kolovoza 2012. godine. U suradnji sa Prekršajnim sudom u Slavonskom Brodu, danas će se protiv njega uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o strancima i Zakona o nadzoru državne granice provesti prekršajni postupak.

 

UHIĆEN BICIKLIST S 2,23 PROMILA ALKOHOLA

 

OKUČANI, 27. Svibanj 2011. – Oko 22.45 sati sinoć u Lađevcu u redovitom nadzoru prometa, policijski službenici Policijske postaje Okučani su utvrdili da 51-godišnjak pijan upravlja biciklom. On je krivudao po cesti vozeći bicikl i na takav način ugrožavao svoju sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu. Alko-testom je u njegovu organizmu izmjerena koncentracija alkohola od 2,23 promila. Doveden je i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega policija dostavlja prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

TUKAO SE STOLICOM PO LEĐIMA I OPTUŽIO POLICIJU

 

CERNIK, 27. svibanj 2011. – Jučer oko 23 sata u mjestu Cernik na ulici ispred jednog ugostiteljskog objekta 22-godišnjak je pod utjecajem alkohola (2,10 promila) narušavao javni red i mir na način da je bez ikakvog povoda uzeo jednu metalnu barsku stolicu kojom je sam sebe udarao po leđima i pri tom vikao i galamio da ga je policija istukla. Kada je to vidjela i čula djelatnica lokala od njega je uzela stolicu i vratila ju u lokal dok je mladić nazvao hitnu pomoć (mobitelom) i naveo da je ozlijeđen jer ga je policija pretukla. Liječnička pomoć mu je pružena u bolnici u Novoj gradiški, a ozlijede koje si je sam zadao okvalificirane su kao lakše tjelesne ozlijede, pa je pušten na kućnu njegu. Pošto je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja pod utjecajem alkohola, smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Related Post