UOBIČAJEN POLICIJSKI VIKEND – Kradu , drogiraju se i tuku žene, maloljetnici u noćnom životu

832 0

SLAVONSKI BROD, 2. svibanj 2011. – U dane vikenda na području iz nadležnosti rada policijske uprave evidentirano je ukupno 23 kaznena djela od kojih su najbrojnija (13) protiv imovine (krađe, teške krađe, oštećenja tuđe stvari), četiri kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnje), tri kaznena djela iz kriminaliteta droga (zlouporaba

opojnih droga), te po jedno kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja (zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju) i protiv vjerodostojnosti isprava (krivotvorenje isprava). Policija protiv osumnjičenika za kaznena djela podnosi kaznene prijave, te nastavlja daljnji rad na pronalasku nepoznatih počinitelja kaznenih djela. Oštećene osobe su upoznate sa pravom podnošenja kaznenog progona za ona kaznena djela za koje to propisuju odredbe Kaznenog zakona.

 

Prometne nezgode

 

U oblasti prometa, tijekom vikenda se na prometnicama policijske uprave dogodilo ukupno devet prometnih nesreća, o kojih tri s ozlijeđenim osobama šest s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama pet osoba je lakše ozlijeđeno.

Policijski službenici su prošli vikend intervenirali u sedam slučajeva i to šest puta zbog povrede odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan put zbog kršenja odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Protiv svih prekršitelja podneseni su optužni prijedlozi.

Ručna bomba u njivi

 

Policija je također u dane vikenda zatekla ukupno četiri maloljetnika koji su mlađi od 16 godina iza 23 sata bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Maloljetnici su dovedeni u prostorije policije radi njihove sigurnosti, a roditelji pozvani da dođu po svoju djecu i upozoreni su na kršenje odredbi članka 95 Obiteljskog zakona.

Od ostalih događaja prošli vikend evidentan je jedan slučaj pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. Ubojito sredstvo je (29. travnja oko 19 sati) pronašao 30-godišnji građanin u Sibinju prilikom obrade poljoprivredne površine. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utvrdili da se radi o neeksplodiranoj ručnoj bombi M-75, koju su osigurali i preuzeli na siguran način.

 

Puškom zakitio stablo

 

U petak oko 17 sati u Postaji granične policije Stara Gradiška zaprimljena je dojava o pronalasku oružja. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici koji su utvrdili da je jedan građanin nekoliko stotina metara od Donjeg Varoša u blizini napuštene kuće pronašao pušku koja je bila zataknuta za stablo. Radi se o pušci Crvena zastava M-48 sa četiri komada pripadajućeg streljiva od kojih se jedno streljivo nalazilo u cijevi puške. Policija nastavlja daljnji rad, a puška je preuzeta na siguran način.

 

Dok roditelji spavaju djeca u maloljetničkom provodu

 

Policijski službenici su u petak i subotu, zatekli ukupno četiri maloljetnika koji su mlađi od 16 godina iza 23 sata bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Dvojica 14-godišnjaka i jedna 15-godišnjakinja zatečeni su u Slavonskom Brodu, a jedan 15-godišnjak u Novoj Gradišci. Maloljetnici su dovedeni u prostorije policije radi njihove sigurnosti. Pozvani su roditelji koji su došli i preuzeli daljnju skrb o svojoj djeci, te ih je policija upozorila na kršenje odredbi članka 95 Obiteljskog zakona. O ovim slučajevima upoznati su i Centri za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.

 

„Bljesak“

 

U Okučanima je obilježena 16. obljetnica Vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ u vremenu od 10 do 13.30 sati. U Okučanima su tom prilikom boravili brojni predstavnici državne vlasti među kojima i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, te brojni drugi izaslanici državnih tijela, drugih institucija, udruga, te veliki broj građana. Uz potporu predstavnika oružanih snaga maksimalno osiguranje obavili su policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske. Neizostavni su bili i brojni predstavnici medija koji su ovom događaju pridodali važnu medijsku pozornost.

Related Post