ŽUPA SVETOG ANTUNA PADOVANSKOG

1029 0

STARO PETROVO SELO, 15. prosinac 2015. – U okviru priprema za obljetnicu mučeničke smrti Drinskih mučenica, u nedjelju, 13. prosinca u župi svetog Antuna padovanskog Staro Petrovo Selo boravile su

kandidatice Družbe kćeri Božje ljubavi iz Zagreba. Naime, Družbi je pripadalo i pet sestara mučenica, danas blaženica, među njima i blažena Jula Ivanišević iz Godinjaka, iz staropetrovoselske župe. Kandidatice su se predstavile vjernicima ove župe u crkvi u kojoj je bl Jula Ivanišević krštena, iz koje je pošla služiti Bogu i čovjeku, a onda je sa svoje četiri su sestre potvrdila krvlju svoju junačku vjernost Kristu i redovničkim zavjetima.

 

Gošće iz Zagreba predstavile su se scenskim prikazom „O svetosti u običnosti“, kroz koji su uprizorile život Drinskih mučenica: u zajednici, molitvi, njihovom radu s djecom, služenju siromasima, a na kraju je prikazano odvođenje i mučenička smrt sestara. Kandidatice, njih pet, govorile su o blaženicama, uspoređujući njihove životne poteškoće, težnje i kušnje sa svim onim što i običnog čovjeka prati i pogađa u životu. Ali, nikada nismo sami, Bog je s nama i važno mu se samo potpuno predati, poruka je monologa koji su sestre pripremile.

 

S mladim kandidaticama u Starom Petrovom Selu bila je i č.s. Tea Barnjak, njihova sestra odgajateljica i č.s. Cecilija Horvat, voditeljica pjevanja.

 

Kako nam je rekla s. Tea, djevojke – kandidatice u Družbi Kćeri Božje ljubavi bile su u Vrbovcu, gdje su cijeli program „Halloweena“ pripremile i izvele u znaku Drinskih mučenica. Nedavno su ble i u Križevcima, a posebno su željele doći u Staro Petrovo Selo i ove godine, pred spomen-dan mučeničke smrti pet sestara.

 

Na lijepom i poticajnom programu, koji je vjernicima izmamio i suze, zahvalio je staropetrovoselski župnik i arhiđakon Posavskog arhiđakonata Požeške biskupije mons Antun Prpić.

Related Post

U VATIKANU

Autor - 16/07/2016 0
POŽEGA – Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 13. srpnja sljedeće priopćenje: „Od 12. do 13. srpnja održan je u…