USKRS UZ TAMBURU

927 0

GUNJAVCI, 10. travanj 2012. – Tradicionalno, petnaesti puta za redom, na uskrsni ponedjeljak u Gunjavcima je održana manifestacija „Uskrs uz tamburu“. Mjesni odbor Gunjavci, uz potporu Općine Rešetari i Ministarstva poljoprivrede

organizirao je još jedno folklorno i tamburaško blagdansko druženje u koje su se uklopile svečane zaprege konjogojaca novogradiškog kraja. Povorka konjskih zaprega prošla je kroz Gunjavce, a potom i konjanici. Više od priznanja koja su dobili bilo je oduševljenje ljudi konjima i ukrašena svatovskim kolima, posebno djece. Još su jednom bili atrakcija za mještane i posjetitelje ove manifestacije.

 

U kulturno-umjetničkom programu u mjesnom domu nastupila su kulturno-umjetnička društva «Rešetari» iz Rešetara i «Drežnik» iz Drežnika, Pjevačka skupina «Lira» i tamburaški orkestar KUD-a „Tamburica“Staro Petrovo Selo, te tamburaški sastav «Stari bećari».

 

Posjetitelje su pozdravili Miroslav Dautović, predsjednik Mjesnog odbora Gunjavci i Mika Perković, predsjednica Općinskog vijeća, te zamjenik načelnika Željko Kolaković. Otvarajući ovu jubilarnu manifestaciju i načelnik općine Rešetari Zlatko Aga zahvalio je svima koji su doprinijeli da se ova jedinstvena manifestacija održi u Gunjavcima. Prisjetio je i na prof. Ive Dautovića, koji je godinama bio pokretač brojnih aktivnosti i zalagao se za unapređenje ukupnog života u mjestu, pa tako i za organiziranje „Uskrsa uz tamburu“.

 

Za sve sudionike ove jedinstvene manifestacija organizirano je druženje u prostoru područne osnovne škole.

Related Post

PROSLAVLJEN DAN OPĆINE REŠETARI

Autor - 05/05/2017 0
REŠETARI – Brojnim događanjima danas je obilježen Dan općine Rešetari. Središnji događaji bili su otkrivanje spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku…